11. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali

11. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Göl Festivali kapsamında ilçeye gelen yerli...

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Göl Festivali kapsamında ilçeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere yönelik ücretsiz kültür gezileri düzenleniyor.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival günleri boyunca gerçekleştirilen kültür ve doğa gezileri yoğun ilgi görüyor.

Geziler kapsamında, ziyaretçilere, Yeşildağ Leylekler Vadisi, Beyşehir Gölü ve Adaları, Sündüs Seyir Noktası, Üç Adalar Seyir Tepesi, tarihi Kubadabad Sarayları, Kızkalesi Seyir Yeri, Kızıl Kilise Kamp Alanı, Mada Adası, Sonsuz Şükran Köyü ve Eflatunpınar Hitit Kutsal Havuzu gibi tarihi ve doğal mekanlar gezdiriliyor.

Gezi çerçevesinde katılımcılar, yaklaşık 165 kilometre mesafeli ve aynı zamanda Türkiye'nin sınırları itibarıyla en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü etrafını da daha yakından görme ve tanıma imkanı buluyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının festival çerçevesinde ilçeye gelen misafirlere yöredeki tarihi mekanları ve doğal güzellikleri, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nı kültür ve doğa gezileriyle daha iyi tanıtabilmek olduğunu belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :