11 ülkeden 35 gazeteci ve fenomen Şeb-i Arus için Konya'ya geliyor

11 ülkeden 35 gazeteci ve fenomen Şeb-i Arus için Konya'ya geliyor

Hazreti Mevlana'nın vefatının 747. yılında düzenlenen Şeb-i Arus törenlerini bu yıl 11 ülkeden 35 gazeteci ve sosyal medya fenomeni Konya'ya gelerek takip edecek

Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak 11 ülkeden 35 yabancı gazeteci ‘Şeb-i Arus’ haftasında Konya’ya gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Şeb-i Arus ve Konya’nın tanıtımına yönelik etkinlik gerçekleştirilecek. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleştirilecek program kapsamında Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Endonezya, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Özbekistan ve Polonya’dan, aralarında gazeteci, fotoğrafçı, kameraman, röportör ve sosyal medya fenomenleri (Influencer) olmak üzere, 35 yabancı medya çalışanı Konya’ya davet edildi.

Konya’da üç gün süreyle misafir edilecek gazeteciler başta Mevlana Müzesi olmak üzere, Konyanüma Panorama Müzesi, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi (İRFA), Çatalhöyük, Sille, Tropikal Kelebek Bahçesi, Tarihi Bedesten Çarşısı gibi Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edecek. Uluslararası Mevlana Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenecek Mesnevi sohbetleri programına da katılacak gazeteciler, Vakfın Başkan Vekili ve Hazreti Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ile bir araya gelecek. Konya’da bulundukları süre içerisinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’la da röportaj yapma imkanını bulacak gazeteciler Cumartesi günü Konya’dan ayrılacak.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Hazreti Mevlana’nın 747’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında “İhsan Vakti” temasıyla bu yıl 83’üncüsü düzenlenen “Şeb-i Arus” programları, pandemi tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince seyircisiz olarak gerçekleştiriliyor. İlki 7 Aralık’ta gerçekleştirilen programın ikincisi, 17 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da Mevlana Kültür Merkezi’nde icra edilecek. Televizyonlardan naklen yayınlanacak program, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, "Twitter, @sebiarus.gov", "Facebook, sebiarus.gov" sosyal medya hesapları ve diğer dijital platformlardan canlı olarak takip edilebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.