108 yaşındaki Sabiha Öğretmen Atatürk'ü Konya'da karşılayanlar arasındaydı

108 yaşındaki Sabiha Öğretmen Atatürk'ü Konya'da karşılayanlar arasındaydı

Cumhuriyetin ilanına günler kala doğan ve 108 yaşında olan öğretmen Sabiha Özar, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sen büyüyünce öğretmen ol" sözünden ilham alarak nice nesiller yetiştirdi.

Cumhuriyetin ilanına günler kala doğan ve şu anda 108 yaşında olan öğretmen Sabiha Özar, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunda kendisine, "Sen büyüyünce öğretmen ol" dediği anıyla geçen 108 yıl boyunca nice nesiller yetiştirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, bir yurt gezisi sırasında Konya'da Mustafa Kemal'i karşılayanların arasında yer alan ve şu anda İzmir'in Dikili ilçesinde ikamet eden Sabiha Özar'la, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir araya geldi. Ziyarette, geçmişe dair anılar canlandı, geleceğe dair ise değerli nasihatler paylaşıldı.

s1.png

Sabiha Özar, Atatürk'ün "Okuyup öğretmen ol" tavsiyesiyle 42 yıl boyunca binlerce öğrenci yetiştirdiğini ifade ederek, yaşadıklarını an be an hatırladığını belirtti. 1916'da doğan Özar, Osmanlı'nın son zamanlarını gördüğünü ve Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık ettiğini dile getirdi.

Mustafa Kemal'in ziyaretini anlatan Özar, o günü detaylarıyla hatırlayarak, "O benim başımı okşadı, çenemi tuttu ve ellerimi tutarak 'ne güzel çocuklar bunlar. Hiç görmedim böyle güzel çocuklar. Çok memnunum. Siz bu yaşta okula başlamışsınız. Okullarınızı hiç bırakmadan devam edin. Sen okuyup öğretmen ol' dedi. Ben de her öğretmenler gününde kürsülerde Türkiye'nin vaziyetiyle ilgili öğrencilere hitaben konuşma yapardım. Çünkü Mustafa Kemal ile ilgili aklımı özümle birleştirdim. Bundan da büyük gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Bugünün öğretmenlerine de mesaj veren Özar, ziyaretin kendisine 100 yıl daha kattığını belirterek, Atatürk'ün en güzel devrimlerinden birinin milletvekili seçimleri olduğunu ifade etti. Öğretmenlere, ülkede huzurun devam etmesi ve çocukların geleceği için dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

s2.png

Uzun yaşamanın sırrını "sevmek" olarak tanımlayan Özar, insanların, hayvanların, vatanın ve Tanrı'nın sevilmesinin önemine vurgu yaptı. "Kimseyi incitmeyin. Herkesi insan olarak görün. Huzur içinde olalım. Herkesin zekasına ve iş gücüne göre yaşadığı bir dünyası olsun" diyerek yaşam felsefesini paylaştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Özar'ı Cumhuriyetin dünü ve bugünü olarak nitelendirerek, öğretmenin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı. Öğretmenlerin ülkenin gelişimi için önemli bir role sahip olduğunu belirten Çankırı, terör saldırılarına maruz kalan öğretmenlere dikkat çekti ve bu zorlu günleri geride bıraktıklarını ifade etti. Ayrıca, Sabiha Özar'ın ismini taşıyan bir ormanın oluşturulacağı müjdesini verdi.

Özar, 100 yaşında iken resmettiği ve hayat felsefesini yansıttığı bir tabloyu AK Partili Çankırı'ya hediye etti. Tabloda, "Doğumda ölümde hayatın gerçekleridir. Ancak bu iki gerçek arasında önemli olan senin ne yaşadığın, nasıl yaşadığın ve neler yaptığındır" sözleri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.