100 sene sonra ilk kez çıplak gözle görüldü! Ay ve Venüs yan yana geldi vatandaş telefona sarıldı

Düzce'de havanın kararmasının ardından Ay ve Venüs gezegeni yan yana görüldü. Tayvan’da Ay ile Venüs’ün yan yana gelerek oluşturduğu görüntü ise Türk bayrağını andırdı. Tayvan'da bu yakınlaşma 100 sene sonra ilk kez çıplak gözle görüldü

Düzce'de havanın kararmasının ardından Ay ve Venüs gezegeni yan yana görüldü. Vatandaşlar telefonlarına sarılarak gökyüzünü fotoğraflamaya çalıştı. Tayvan’da Ay ile Venüs’ün yan yana gelerek oluşturduğu görüntü Türk bayrağını andırdı.

İftarın ardından sokağa çıkan vatandaşlar, gökyüzünde Ay'ın hemen altında parlayan bir ışıltı ile karşılaştı.

Önce yıldız sanılan parıltının daha sonra Venüs gezegeni olduğunu öğrenen vatandaşlar telefonları ile bu anı kaydetti.

Arkadaşları ile gökyüzündeki durumu fark ettiklerini belirten Furkan Erdem, "Geçenlerde de aynı durum oluşmuştu. Bu durumu araştırdığımızda Venüs gezegeni olduğunu anladık. Çok da güzel bir görsel oluştu. Fotoğraf makinesi ile durumu çekmeye çalışıyoruz bizde. Türkiye'nin dört bir yanından gözüküyor herhalde. Kayseri'den bir tanıdığımız yazdı. Onlarda gökyüzünde bu durumu görmüşler" diye konuştu.

TÜRK BAYRAĞINI ANDIRDI

Tayvan’da Ay ile Venüs’ün yan yana gelerek oluşturduğu görüntü Türk bayrağını andırdı.

Uzakdoğu ülkesi Tayvan’da yerel saatle 19.52 sıralarında Ay ile Venüs’ün yakınlaşması amatör kameralar tarafından kaydedildi. Ay ile Venüs'ün yakınlaşarak oluşturduğu görüntü ise Türk bayrağını andırdı.

100 SENE SONRA İLK KEZ ÇIPLAK GÖZLE GÖRÜLDÜ

Taipei Gökevi'nden yapılan açıklamada, yaşanan doğa olayının 100 sene sonra ilk kez çıplak gözle görüldüğü belirtildi. Çıplak gözle görülebilecek olan bir sonraki Venüs ve Ay buluşmasının ise 31 Mayıs 2063 senesinde yaşanacağı duyuruldu.

aw855625-01.jpg

Tayvan’da daha önce çıplak gözle görülen Ay ve Venüs yakınlaşması 1895'te yaşanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.