10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı

10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı

Akkuyu Nükleer AŞ Ticaret Direktörü Songur:- "Akkuyu NGS'nin deniz yapıları çalışmaları hızla devam ediyor. Hedefimiz, Mart 2018'de inşaat lisansını almak"

ANKARA (AA) - Akkuyu Nükleer AŞ Ticaret Direktörü Esra Songur, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) deniz yapıları çalışmalarının hızla devam ettiğini ve Mart 2018'de inşaat lisansını almayı hedeflediklerini belirtti.

Songur, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu 10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda (EIF) yaptığı konuşmada, Akkuyu NGS için teknoloji transferi ve yerel tedarik konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalıştıklarını ve projenin yerli sanayici için büyük potansiyel oluşturacağını söyledi.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumunca (TAEK) Akkuyu NGS inşaat lisansının ilk aşaması olan sınırlı çalışma izninin geçen ay verildiğini hatırlatan Songur, "Akkuyu NGS'nin deniz yapıları çalışmaları hızla devam ediyor. Hedefimiz, Mart 2018'de inşaat lisansını almak. Lisansın alınmasıyla ekipman tedariğine ilişkin çalışmalarımız hızlanacak." diye konuştu.

Songur, Akkuyu NGS'de çalışmak üzere Rusya'ya eğitim almaya gönderilen öğrencilerden ilk grubun gelecek yıl itibarıyla Türkiye'ye döneceğini ve bu öğrencilerin projede istihdam edilmeye başlanacağını aktardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca, Akkuyu Nükleer AŞ'ye haziran ayında 49 yıllığına üretim lisansı verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :