10. Uluslararası Biyoterapi Konferansı sona erdi

10. Uluslararası Biyoterapi Konferansı sona erdi

Sonuç bildirgesinden:- "Maliyeti göreceli olarak düşük olmasına karşın son derece etkili olan biyoterapi yöntemleriyle ilgili bilimsel çalışmalar yetersiz. Bu konuda daha fazla ulusal ve uluslararası işbirliğine ihtiyaç duyuluyor"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Biyoterapi Derneği tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Biyoterapi Konferansı'nın sonuç bildirgesinde, maliyeti göreceli olarak düşük olmasına karşın son derece etkili olan biyoterapi yöntemleriyle ilgili bilimsel çalışmaların yetersiz olduğu belirtilerek, bu konuda daha fazla ulusal ve uluslararası işbirliği çağrısı yapıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 Ekim'de başlayan 10. Uluslararası Biyoterapi Konferansı sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi.

Sonuç bildirgesinde, konferansta maggot (larva), apiterapi (arı ve arı ürünleri), hirudoterapi (sülük) uygulamalarının, hastalar üzerinde Batı tıbbı ile geleneksel ve tamamlayıcı tıp metotlarının birlikte kullanıldığı integratif bir yaklaşımla yerli ve yabancı katılımcılara gösterildiği kaydedildi.

Geleneksel olarak uzun yıllardır kullanılan biyoterapi yöntemlerinin son derece etkili olduğunun yapılan uygulamalarla da hekimlerle paylaşıldığı aktarılan bildirgede, "Maliyeti göreceli olarak düşük olmasına karşın son derece etkili olan biyoterapi yöntemleriyle ilgili bilimsel çalışmalar yetersiz. Bu konuda daha fazla ulusal ve uluslararası işbirliğine ihtiyaç duyuluyor.'' ifadesine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve İlaç Eczacılık Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Vakfı'nın (IVEK) da destek verdiği konferansta 6 gün boyunca 35 sözlü sunum, 5 çalıştay, 10 poster sunumu ve birçok oturum gerçekleştirildi.

Konferansa, 15 ülkeden 100'e yakın uzmanlar ve sektör temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler