10. Robochallenge Robot Yarışması

10. Robochallenge Robot Yarışması

Manisa'nın Salihli ilçesinden öğrenciler, Romanya’da düzenlenen 10. Robochallenge Robot Yarışması'nda Mini Sumo Kits kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu

MANİSA (AA) - Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri, 10. Uluslararası Robochallenge Robot Yarışması'nda Mini Sumo Kits kategorisinde Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te bu yıl 10'uncusu düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Fransa, Romanya, Meksika, Polonya ve Bulgaristan gibi ülkelerden katılım yaşandı.

Yarışmada Kudret Demir Ortaokulu öğrencileri Burakhan Arıkanlı, Yiğit Gümüş ve Kamuran Uçak, Mini Sumo Kits kategorisinde, geliştirdikleri ve birbiriyle güreşebilen robotlarla Avrupa şampiyonu oldu.

Okulun Müdürü İlker Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin elde ettiği başarının çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kulübü çok kısa süre içerisinde hizmete açmıştık. Öğrencilerimizin potansiyeline, çalışma, azim ve kararlılıklarına güveniyorduk. Bir hafta arayla hem Türkiye hem de Avrupa şampiyonluğu elde ettik. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Amacımız, geleceğin yazılım mühendislerini yetiştirmek. Bir devlet okulu olarak attığımız bu adımın diğer okullara da örnek olmasını diliyoruz."

Okul Müdür Yardımcısı ve Robotik Eğitmeni Ertuğ Gözaydın da yarışmaya Türkiye'den katılan tek devlet okulu olduklarını, Avrupa şampiyonluğu ile Türk bayrağını hak ettiği yere taşıdıkları için gurur duyduklarını söyledi.

Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü kısa bir süre önce açılmasına rağmen Afyonkarahisar'da düzenlenen Ulusal Robot Yarışması'nda da Türkiye şampiyonu olduklarını belirten Gözaydın, "Bu kez de Romanya'da çok sayıda ülkenin katılımıyla bu yıl 10'uncusu yapılan Robochallenge turnuvasında Mini Sumo Kit kategorisinde Avrupa şampiyonu olduk. Öğrencilerimiz Burakhan Arıkanlı, Yiğit Gümüş ve Kamuran Uçak'ı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Kulüp adına konuşan öğrenci Arıkanlı, kısa sürede Türkiye ve Avrupa şampiyonluğunu elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Arıkanlı, "Türkiye özellikle yazılım konusunda bence henüz istenilen seviyeye ulaşabilmiş değil ama ülkemizde oldukça yetenekli çocuklar ve gençler var. Bizlere destek olunması gerektiğini düşünüyoruz. Amacımız, yazılım konusunda dışa bağımlığı azaltmak, ülkemizi bu konuda daha da geliştirmek." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :