10 Kasım'a doğru

10 Kasım'a doğru

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Atatürk'ün en büyük eserim diye bahsettiği cumhuriyete sahip çıkmak, yükseltmek vatan borcudur"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Mustafa Kemal'in en büyük eserim diye bahsettiği cumhuriyete sahip çıkmak, yükseltmek vatan borcudur." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yayımladığı mesajında, tüm dünyanın saygı duyduğu, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 79. ölüm yıl dönümünde saygı ve minnetle andıklarını belirtti.

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete ve eserlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Adını tarihe altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal, dünyada emsali görülmemiş zaferlere imzasını atmış ve komutanlık etmiştir. Atatürk'ün en büyük eserim diye bahsettiği cumhuriyete sahip çıkmak, yükseltmek vatan borcudur." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Atatürk gibi bir öndere sahip olduğu için Türk milletinin şanslı olduğuna işaret ederek, "Bir milleti uçurumun kenarından sarsılmaz azmiyle kurtaran ve yükselten Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin 79. kez başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :