10 Kasım'a doğru

10 Kasım'a doğru

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Aydın, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü,...

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aydın, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 79. yılında sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Sergilediği istiklal mücadelesiyle dünyanın tüm mazlum milletlerine esin kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri, başarıları, eserleri, bilimi rehber alan öngörüsüyle dünya liderleri arasında yerini aldığını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Atatürk, önderlik ederek zafere ulaştırdığı milli mücadele ile Türk tarihinin altın harflerle yazılı sayfalarını oluşturmuştur. Şüphesiz milli mücadele sürecinde Anadolu’nun en güvenilir yeri olan şehrimiz Sivas’ın ve aziz Sivaslıların çok büyük katkısı vardır. Atatürk’ü 108 gün bağrına basan Sivas, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasına ev sahipliği yaparak çok büyük bir şerefe haiz olmuştur. Kahraman milletimiz bundan 98 yıl önce sergilediği milli mücadele ruhunu, 15 Temmuz ihaneti karşısında da ortaya koyarak, ülkemizin kazanımlarını ve yarınlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir."

Aydın, Atatürk'ün temellerini Sivas'ta attığı cumhuriyeti yıkmaya çalışanlara karşı, milletin kendi egemenliğine ve cumhuriyetine sahip çıktığını belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal’in 'en büyük eserim' dediği cumhuriyetin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve 15 Temmuz şehitleri ile bu aziz topraklar uğruna şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :