10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyet'i kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de önderlik ederek ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için y

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyet'i kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de önderlik ederek ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yogun gayret göstermiştir." ifadesini kullandı.

Karaaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karaaslan, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 78'inci yılında saygı ve rahmetle yad ettiklerini belirtti.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyet'i kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de önderlik ederek ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun gayret göstermiştir." ifadesini kullanan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bugün de bizler Cumhuriyet'imizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için azimle çalışmaktayız. Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, kurulduğu günden bugüne kadar yaşanan tüm badirelere rağmen dimdik ayaktadır. Geleceğe daha büyük ümitle, daha büyük kararlılıkla yürümektedir. Cumhuriyet'imizin 100. yılında bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır. Bu bilinçle bizler gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, birlik ve beraberlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden asla taviz vermeden barış ve huzur içinde Türkiye'yi büyütmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle bu emaneti daha yükseklere taşımaktır. Vefatının 78'inci yılında Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükran ve rahmetle anıyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :