10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Ankara Valisi Topaca:- "10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız değil, onun en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız değil, onun en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür." ifadesini kullandı.

Topaca, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk'ü sevgi, saygı ve minnetle andığını belirtti.

Atatürk'ün yalnızca Türkiye değil tüm dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olduğunu vurgulayan Topaca, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu cumhuriyetimizle, saygın bir lider olarak tarihe ismini yazdırmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin, devletine bağlılığını tek yürek olarak dile getirdiğini belirten Topaca, "İçinde bulunduğumuz dönemde milletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında demokrasiye sahip çıktığını bir kez daha gösteren büyük milletimiz, Ata'sının emanetini ilelebet yaşatacağını dünyaya ilan etmektedir. 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız değil, onun en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sanayisi, ekonomisi, gençliği, üniversiteleri, şehirleri ve yapılan bilimsel çalışmalarıyla, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini bildiren Topaca, şunları kaydetti:

"Bu ilerleyiş, Türk milleti ve dostlarımız için gurur, milletimizin birlik ve beraberliğini istemeyen hainler için de korku ve endişe kaynağı olmaktadır. Atatürk'ün mirası Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş dünyada hakkettiği yere elbette yükselecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhun şad olsun aziz Atatürk."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :