10. Büyükelçiler Konferansı

10. Büyükelçiler Konferansı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, emekli büyükelçiler Ertuğrul Apakan ve Bilal Şimşir'e ve merhum büyükelçi Ömer Engin Lütem anısına oğlu Murat Lütem'e, "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü" takdim etti

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, emekli büyükelçiler Ertuğrul Apakan ve Bilal Şimşir'e ve merhum Büyükelçi Ömer Engin Lütem anısına oğlu Murat Lütem'e, "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü" takdim etti.

Bakan Çavuşoğlu, Sheraton Otel'de düzenlenen 10. Büyükelçiler Konferansı'nın ilk gününde yaptığı açılış konuşmasının ardından, konferans vesilesiyle üç değerli büyükelçi Apakan, Şimşir ve Lütem anısına oğlu Murat Lütem'e "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü" vermekten onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Söz konusu ödülün Türkiye'nin uluslararası alanda tanıtılmasında, dış politikasının başarıyla uygulanmasında ve menfaatlerinin korunmasında, geliştirilmesinde, tarihinin, dilinin, kültürünün ve sanatının tanıtılmasında, fedakarlık, üstün başarı ve yararlılık gösteren kişilere verildiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu üç büyükelçimiz de söz konusu kriterleri fazlasıyla karşılamışlar, bakanlığımızın her daim yüz akı olmuşlardır." diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasının ardından büyükelçiler Apakan ve Şimşir ile merhum Büyükelçi Lütem'in oğlu Büyükelçi Murat Lütem'e ödüllerini takdim etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :