10 bin yeni anasınıfından biri Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulunda açıldı

10 bin yeni anasınıfından biri Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulunda açıldı

Milli Eğitim Bakanlığının “10 Bin Yeni Anasınıfı” projesinde yer alan bir sınıf da Konya'nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu'nda açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için bir proje başlattı. Emine Erdoğan'ın himayesinde devam eden proje kapsamında Türkiye genelinde okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma çalışmaları son hızla ilerliyor. Bakanlık 2022 yılı sonuna kadar 3 Bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni anasınıfı açmayı planlıyor.

Bakanlık 2021 – 2022 Öğretim yılının ikinci yarısına 10 Bin yeni anasınıfı ile başladı. Böylece okul öncesini yaygınlaştırmanın ilk adımı başarıya ulaşmış oldu. Türkiye genelinde açılan bu anasınıflarından biri de Konya'nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulunda açıldı. Donanımı tamamlanan anasınıfına öğretmen görevlendirmesi de yapıldı.

Önemli bir eksiklikti, bakanlık giderdi

Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mutlu Özdemir, “Okulumuz, ilçenin en genç okullarından birisi olmasına rağmen önde gelen eğitim kurumları arasına girmeyi başarmıştır. Ortaokul düzeyinde tercih edilen okul olmaya devam etmektedir. Okulumuz bölgesinde minik yavrularımız için okul öncesi eğitimi verecek kurumun eksikliği Milli Eğitim Bakanlığımız sayesinde giderilmiş oldu. Bakanlığın fırsat eşitliğini artırma düşüncesi tam da bizim okul bölgemizi ifade etmektedir" dedi.

Özdemir, şunları söyledi: Okul öncesi eğitim kurumlarının uzaklığı nedeniyle okula gidemeyen veya daha uzak okullara gitmek zorunda kalan minik yavrularımızın, eğitim ayaklarına gelmiş oldu. Yavrularımızın öğrenmeye en aç oldukları dönemi dolu dolu geçirip, gerek okul yaşantılarında gerekse meslek yaşantılarında başarılı olmalarını hedeflemekteyiz. Miniklerin gözlerindeki parıltıyı görmeden duygularımız ve mutluluğumuz tam anlaşılmayacaktır. Okulumuza anasınıfı kazandırılmasında büyük çabaları olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın A. Barbaros Topaloğlu ve Şube Müdürü Emrullah Öztürk’e teşekkür ederim.

memmmm.jpeg

memmmmmm.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.