1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği “1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nun ilk etabı tamamlandı- Lefkoşa-Güzelyurt-Çamlıbel güzergâhlarını kapsayan 160 kilometrelik etabı birinci tamamlayan Kazakistan Milli Takımı’ndan Nikita Stalno

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği "1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu"nun ilk etabı tamamlandı.

Lefkoşa-Güzelyurt-Çamlıbel güzergahlarını kapsayan 160 kilometrelik etabı Kazakistan Milli Takımı'ndan Nikita Stalnov kazandı. Turun ilk etabında ikinciliği ise Kazakistan Milli Takımı'ndan Stefan Hristuv alırken, üçüncü ise Astona City ekibinden Matrey Nikitin oldu.

Stalnov'a birincilik ödülünü KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu verdi.

Lefkoşa Türk Lisesi bahçesinde düzenlenen ödül törenine Kalyoncu'nun yanı sıra KKTC Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir ve diğer yetkililer katıldı.

Kalyoncu, ödül töreninde yaptığı açıklamada, sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonun, hem bisiklet sporuna hem de ülke turizmine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Ödül töreninde dereceye girenlere özel ödüller verilirken, sarı ve mavi mayoyu Türk sporcular elde etti. Sarı mayo Nazım Bakırcı'ya, mavi mayo ise Torku takımından Fatih Keleş'e verildi. Yeşil ile eflatun mayolar da turun birincisi Nikita Stalnov'a takdim edildi.

Bisiklet turu yarın yapılacak ikinci etapla devam edecek. İkinci turda, Lefkoşa-Gazimağusa-İskele-Geçitkale-Esentepe-Lefkoşa istikametlerinde 175 kilometrelik parkur geçilecek.

Organizasyonun üçüncü gününde ise eğlenceler de yer alacak. "Bisiklet Festivali" kapsamında Lefkoşa içinde dar bir çember şeklinde 40 turluk "Kriteryum" halk sürüşü gerçekleştirilecek.

Turda 320 polis, 28 araç, 14 motorize güvenlik ekibi ve 10 motorize hakem görev alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :