1 Ocak 2024'te hayatımıza girecek 5 yenilik

1 Ocak 2024'te hayatımıza girecek 5 yenilik

1 Ocak 2024'te hayatımıza girecek 5 yenilik.. Konut kiralama, yolcu otobüsleri, IMEI numaraları, Menü fiyat listeleri, İnşaat demirine izleme sistemi...

Konut kiralamalarında 'Airbnb' düzenlemesi

Yeni yılla birlikte konut kiralamalarına yönelik önemli bir düzenleme hayata geçecek. Turizm amaçlı konut kiralamalarında izin belgesi zorunluluğu getirilecek. İzin belgesi bulunmayan işletmelere 100 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Yolcu otobüslerine araç takip cihazı

Şehirler arası yolcu taşımacılığında kullanılan otobüslere araç takip cihazı takma zorunluluğu getirilecek. Taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlık'a iletilecek.

IMEI numaralarının kayıt düzenlemesi

İthal veya imal edilen ya da yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının IMEI numaralarının kayıt işlemleri, ithalatçı veya imalatçı için tahsis edilen kullanıcı hesabıyla yapılacak. Kayıtlı iken son sinyal alınmasından itibaren kesintisiz 1 yıl veya 7 yıl elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet alınmaması durumunda IMEI numaraları kullanıma kapatılacak.

Menü fiyat listelerinin giriş kapısına konulması zorunluluğu

Lokanta, restoran, kafe ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde tarife ve fiyat listeleri giriş kapısına ve masalara konulacak. Tüketicilerin fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunması sağlanacak.

İnşaat demirine izleme sistemi

Yurt içinde üretilen veya ithal edilen inşaat demirleri, üretim ve ithalat aşamasından nihai satışa kadar izlenecek. Sistem verileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ticaret bakanlıkları ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na da aktarılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.