1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Çorum, Tokat, Sinop, Amasya ve Kastamonu'da etkinlikler düzenlendi

ÇORUM (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çorum, Tokat, Sinop, Amasya ve Kastamonu'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çorum'da, KESK ve DİSK tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde Pir Baba Parkı'nda toplanan grup, döviz ve pankartlar taşıyıp, slogan atarak Gazi Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Hürriyet Meydanı'na yürüdü.

Gruptakiler, belediye önündeki kontrol noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra alana girdi. İl Emniyet Müdürlüğünce yürüyüş güzergahında ve meydanda güvenlik önlemleri alındı.

Etkinlikte, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programına katılmak amacıyla Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya giden grubun trafik kazası geçirmesi sonucu hayatını kaybeden 5 işçi için saygı duruşunda bulunuldu.

Etkinlikte, Venezuela'daki darbe girişimine de tepki gösterildi.

Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, burada yaptığı konuşmada, Venezuela'daki darbe girişiminin Amerika desteğiyle gerçekleştirildiğini ileri sürerek, "Darbe girişimini ve Amerikan emperyalizmini kınıyoruz. Buradan masum Venezuela halkına selam gönderiyoruz." dedi.

Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, DİSK Emekli-Sen Çorum Şube Başkanı Hikmet Aydın ile Karayolları işçisi Cengiz Adıgüzel'in konuşma yaptığı etkinlik, katılımcıların türküler eşliğinde halay çekmesiyle sona erdi.

- Tokat

Tokat'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KESK ve DİSK tarafından hazırlanan program çerçevesinde katılımcılar, İl Kütüphanesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

Grup, meydanda döviz ve pankartlar taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

İl Emniyet Müdürlüğünce geniş güvenlik önlemi alınan alanda grup üyeleri, konuşmaların ardından yöresel ellik oyunu oynayıp halay çekti.

- Sinop

Sinop'ta kamyon garajı mevkisinde toplanan bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Bülent Ecevit Caddesi üzerinden İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydan girişinde emniyet güçlerince oluşturulan güvenlik noktalarında aranarak içeri alınan katılımcılar, sloganlar atarak müzik eşliğinde eğlendi.

Katılımcılar, konuşmaların ardından dağıldı.

- Amasya

Amasya Künç Köprüsü'nde toplanan sendika ve siyasi parti üyeleri, sloganlar atarak Pirinççi Caddesi'nden Yavuz Selim Meydanı'na yürüdü.

Gruptakiler, polis tarafından oluşturulan arama noktasından meydana alındı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Bülent Erciyes, konuşma yaptı.

Etkinliklerin eğlence bölümü, Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programına katılmak amacıyla giden grubun trafik kazası geçirmesi sonucu 5 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle iptal edildi.

- Kastamonu

Kastamonu'da Belediye Caddesi'nde toplanan sendika ve siyasi partilerin üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Türk-İş Kastamonu Temsilcisi Mehmet Çelik, yaptığı konuşmada, işçilerin emeklerinin yok sayılmaması gerektiğini belirtti.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı da işsizliğin önüne geçmek için birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Etkinlik, katılımcıların halay çekmesinin ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :