1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı

EDİRNE (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, bine yakın emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Edirne Şükrüpaşa İlköğretim Okulu önünde toplanarak, davul ve zurna eşliğinde oluşturulan kortejle trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan platforma yürüdü.

TÜRK-İŞ Edirne Temsilcisi Zeki Şişko, emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs Platformu adına yaptığı konuşmada, emek, barış, özgürlük, adalet, eşitlik, demokrasi ve dayanışma için alanlarda olduklarını belirtti.

1 Mayıs'ta gündemlerini geçim sıkıntısı ve emeğin haklarına yapılan saldırıların oluşturduğunu savunan Şişko, "Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli ve insanca çalıştığı bir işinin olduğu, ekonomik krizlerinin faturasının emekçilere yıkılmadığı, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, emeğin, özgürlüğün, eşitliğin, demokrasinin ve barışın hakim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz" dedi.

Kutlamalara CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sivil toplum kuruluşları, emek ve meslek örgütleri ve vatandaşlar katıldı

-Kırklareli

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Trakya Sendikalar Platformu öncülüğünde TÜRK-İŞ, KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların katılımıyla Kongre Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamasına çevre il ve ilçelerden de sendika üyeleri katıldı.

Tören alanından Kongre Meydanı'na kortej eşliğinde yürüyen gruba CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Turgut Düşova da eşlik etti.

Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, kıdem tazminatına dokunulmaması gerektiğini, her işçinin sendika üyesi olmasının anayasal hak olduğunu dile getirdi.

Yavuz bir sonraki 1 Mayıs'ta bu taleplerinin yerine getirilmesini umduklarını söyledi.

Kalabalık daha sonra şarkılar eşliğinde halay çekti.

- Tekirdağ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı.

Eski itfaiye ışıklarında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Omurtak Caddesi üzerinden yürüyerek Atatürk Meydanı'na geldi.

Kutlama alanına giren grup, türkü söyleyip halay çekti.

Çorlu 1 Mayıs Kutlama Komitesi üyesi Betül Ağca burada yaptığı konuşmada 1 Mayıs'ın her yıl olduğu gibi bütün ülkede coşkuyla kutlandığını söyledi.

Etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :