1. Erciyes Sanat Günleri

1. Erciyes Sanat Günleri

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen "1. Erciyes Sanat Günleri" etkinliği başladı.ERÜ'den yapılan...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen "1. Erciyes Sanat Günleri" etkinliği başladı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen açılış törenine, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Sağer, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hüsnü Dokak, Heykeltraş Prof. Dr. Osman Dinç ve Prof. Dr. Mehmet Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Piyano ve keman eşliğinde verilen mini konserle başlayan etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

Prof. Dr. Turan Sağer, yaptığı konuşmada, sanat eğitimi ve tarihi hakkında bilgiler verdi.

Osmanlı Devleti'nin çok uluslu bir devlet olmakla birlikte birçok unsuru da içinde barındırdığını belirten Sağer, "Bu farklı unsurlar sanat eğitimine de yansımıştır. Bundan dolayı farklı dönemlerde birçok değişik sanat kurumu açılmıştır. Bunlar yurt dışındaki kurumlardan da etkilenerek, kendilerini ve sistemlerini yenilemişlerdir. Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Mesut, 1284 yılında Osman Gazi’ye fermanla birlikte tuğ, tabıl, alem ve nakkare de gönderiyor. Bu tarihten sonra bu takımların oluşturduğu müzik gurupları mehter çalmaya başlıyor. 1284 yılını mehterin takımının kuruluşu olarak kabul ederiz." ifadelerini kullandı.

1. Erciyes Sanat Günleri, 13 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :