1.5 milyon üyesi olan PANKOBİRLİK'in Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu'dan ilk açıklama

1.5 milyon üyesi olan PANKOBİRLİK'in Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu'dan ilk açıklama

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul sonrası Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı seçilen Ramazan Erkoyuncu geçtiğimiz yıl ertelenen PANKOBİRLİK genel kurulunda tek listeyle girerek başkan seçildi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde başkan seçilen Ramazan Erkoyuncu, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı seçildi.

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’nin (PANKOBİRLİK) pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan 48. Olağan Mali Genel Kurulu ile 49. Olağan Seçimli Genel Kurulu, Birliğin Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi. Genel Kurula 31 Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk Şeker’i temsilen Dr. Erkan İçöz katıldı.

Genel Kurul’da gündem maddelerinin okunmasının ardından Divan teşekkül ettirildi ve Balıkesir Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasan oybirliği ile Divan Başkanlığı’na seçildi. 21 yıldır Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Recep Konuk’un Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı’nın ardından PANKOBİRLİK’teki görevini de devrettiği Genel Kurul’da Divanın oluşmasından sonra kürsüye gelen Pankobirlik Genel Müdürü Ayhan Işık, birlik faaliyetlerini anlattı ve tüm çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Genel Müdür Işık’ın ardından kürsüye gelen ve 21 yıllık görev süresinde Birliğin hizmetlerindeki değişimi rakamlarla özetleyen Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk “21 yılın ardından bir tazelenmeye, budanmaya ihtiyacımız vardı. 21 yılın sonunda ben direksiyondan ayrılıyorum, ama yine aynı arabadayım. Sadece arabanın içinde oturacağım koltuk değişiyor” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamalarda Yönetim ve Denetim Kurulları oy birliği ile ibra edilirken faaliyet yılına ait hesaplar da oybirliği ile tasdik edildi.

Türkşeker’le birlikte 32 ortağın tam katılımı ile gerçekleştirilen Genel Kurulda seçimlere tek liste ile girildi.

Yapılan seçimlerin ardından oy birliği ile Genel Başkanlığa seçilen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu genel kuruldaki birlik ve beraberlik ortamına teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

- Seçime tek liste gidilmesinde emeği, katkısı olan Elbistan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Aslan’a teşekkür ederim.

- Bizim gibi kurumlarda esas olan, öncelikli olan adalet ve temsil noktasında eşitliktir. Bu kurumda Türkşeker ile birlikte 32 kooperatifimiz yönetimde temsil edilsin edilmesin herkes ev sahibidir. Bunu seçilenlerin söylediği gibi popülist bir ifade olarak kullanmıyorum, bunu yürekten söylüyorum.

- Hepimizin bu kurumun işler ile ilgili ortak emeği ortak gayreti gerekiyor Bizim yönetim kurulu olarak birinci önceliğimiz bu birliği adaletle ve herkese eşit hizmet götürerek sağlamak, muhafaza etmek olacak. Bizim görevimiz işimizi iyi yapmak.

- Ama size de bir görev düşüyor, düzensiz ve savurgan bir şekilde yönetirsek bizi uyarmak sizin göreviniz, uyarmazsanız vebali sizin üstünüzedir.

- Tekraren ve tüm samimiyetimle söylemek istiyorum, herkes bu evin sahibi, bu ev herkese aittir. Birlikten kuvvet doğar, beraber bu işi hep birlikte yönetelim diyerek bana güvenen 31 kooperatifimize ve tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

- Sizi mahcup etmemek için elimden geleni tüm samimiyetimle yapacağım, çok çalışacağım ve kurumumuzu inşallah elbirliği ile daha yukarılara taşıtacağız.

1 buçuk milyona yakın üyesi ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan PANKOBİRLİK'in 49'uncu Olağan Genel Kurulu'nda bir seçim yapıldı. Bugünkü seçimlerde, 31 üyenin hepsinin oyunu alarak yönetim kuruluna seçildik. Bize güven olağan üstü bir durumdaydı.

Seçimler çok sakin ve demokratik bir ortamda gerçekleşti. Oy birliği ile seçilmek bize büyük sorumluluk yüklüyor. Önümüzdeki dönemde, çiftçilerimize elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

Tarım ve gıda sektörünün önemi pandemi döneminde daha iyi anlaşılmıştır.

Türkiye'de yer altı sularında çekilme olduğu için öncelikli çalışmamız pancar tarımında, tarım yapabilme şekliyle ilgili bir ıslah çalışmamız olacak. PANKOBİRLİK'in 31 üyesinin bünyesinde bulunan 6 özel şeker fabrikası var. Sulama ile ilgili bir Ar-ge çalışmamız olacak. Son zamanlarda kur artışından dolayı gübre fiyatları abartılı bir şekilde yükseldi. Gübre tasarrufuyla ilgili ya da gübreden maksimum seviyede yararlanmak için çalışmalarımız olacak. Gıda ve tarımdan sapmamak kaydı ile yeni yatırımlarımız olacak. Pandemi sürecinin gösterdiği gibi tarım ve gıdanın ne kadar önemli bir sektör olduğunu gösterdi. Sulu tarımda ve susuz tarımda bir modernizasyona gideceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.