Zorunlu trafik sigortasında büyük oyuna dikkat

Zorunlu trafik sigortasında büyük oyuna dikkat

Sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortası poliçelerinde yaşanan fiyat artışları ve hizmet sorunları, Türkiye'de araç sahiplerini mağdur ediyor. Vatandaşlar, denetim çağrısı yapıyor.

Türkiye'de, 29 milyon aracın zorunlu olarak yapması gereken Zorunlu Trafik Sigortası'nda yaşanan sorunlar son aylarda yeniden gündeme oturdu. Sigorta şirketlerinin tarife üzerinden fiyat teklifi vermeyerek, yüksek farklarla poliçe kesmeyi kabul etmeleri ve bazılarının sistemlerinde hata göstererek sadece zorunlu poliçeyi kesmemesi, vatandaşları ciddi şekilde mağdur ediyor.

Son bir yılda Türkiye'de trafiğe yaklaşık 945 bin yeni aracın girmesiyle birlikte mecburi poliçe geliri artarken, kaza sayılarında ise yeni açılan yolların etkisiyle azalma gözlendi. Ancak, bu olumlu gelişmelere rağmen sigorta şirketlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı takmayan tavırları devam ediyor.

Özellikle kontrol edilmemesi nedeniyle bazı sigorta şirketlerinin içlerinin boşaltıldığı ve yüzbinlerce poliçe mağduru oluştuğu bir dönemde, vatandaşlar Sigortacılık Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun devreye girmesini istiyor. Ancak, bu kurulların üyelerinin kendi akrabalarının araçlarının trafik poliçelerini kestirmek için küçük bir gayret içerisine girmeleri bile soruşturma başlatmak için yeterli görülüyor.

Gününde trafik poliçesini yenileyemeyen vatandaşlar araç kullanmaktan vazgeçerken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, trafik sigortasındaki arıza ve ek teminatlar ile zamlı poliçe uygulamalarına son vermesi talep ediliyor. Bu durum, araç sahiplerini ek mali yük altına sokarken, aynı zamanda trafik güvenliğini de tehdit ediyor.

Türkiye'de zorunlu trafik sigortası sorunlarının çözümü için vatandaşlar, ilgili kurumların daha etkin denetim yapması ve rekabetin sağlanması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.