Zonguldak'ta telefonla dolandırıcılık iddiası

Zonguldak'ta telefonla dolandırıcılık iddiası

"FETÖ üyelerine ait banka hesabındaki paraları almaya çalışıyoruz ve bu şahıslara karşı operasyon başlattık" diyerek telefonla dolandırıcılık yapan kişi tutuklandı- Zanlının 2013'te, iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Karatay'ı da telefonla

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, kendisini polis olarak tanıtıp telefonla aradığı kişilere, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine ait banka hesabındaki paraları almaya çalıştıklarını ve bu şahıslara karşı operasyon başlattıklarını" söyleyerek, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Kozlu ilçesinde yaşayan Münevver K, telefonla kendisini "başkomiser" olarak tanıtarak arayan kişinin, "FETÖ'cülerin banka hesabındaki paraları almaya çalıştıkları ve bu şahıslara karşı operasyon başlattıklarını, operasyon gereği parayı çekip kendilerine vermeleri gerektiğini" belirterek, "Size polis gönderiyorum ona parayı verin." sözlerinin ardından bankadan çektiği 160 bin lirasını evine gelen kişiye teslim etti.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Münevver K, Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine araştırma yapan polis, Münevver K'nin evinin çevresinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin kimliği ve kullandığı aracı belirledi.

Zanlının, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde olduğunu tespit eden ekipler, Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışmanın ardından Mehmet K'yi (26) gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet K, tutuklandı.

Öte yandan, şüpheli Mehmet K'nin, 2013'te iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı da telefonla 50 bin dolar ve 10 bin lira dolandırdığı belirlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :