Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki gönüllü güvenlik korucuları "Zeytin Dalı Harekatı" için gönüllü askerlik için başvuru yaptı- Anadolu Basın Yayın Birliği Kahramanmaraş Şubesi, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla askerlere yöreye özgün çörek, fıst

GAZİANTEP (AA) - Nizip ilçesinde, gönüllü güvenlik korucusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

İlçede görev yapan 27 gönüllü güvenlik korucusu, ellerinde Türk bayrakları ve askere gitmek için yazdıkları dilekçelerle Nizip Askerlik Şubesi önünde bir araya geldi.

İbrahim Toydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki güvenlik korucuları olarak Zeytin Dalı Harekatı'na destekte bulunmak istediklerini söyledi.

Amaçlarının Afrin Bölgesi’ndeki askerlere destek olmak olduğunu belirten Toydemir, "Bizler gönüllü asker olmak için bugün Askerlik Şubesi’ne gelerek dilekçelerimizi teslim ettik. İsteğimiz dilekçelerimizin kabul olması ve askerlerimizin yanına gitmemizdir çünkü bu vatan hepimizin, ülkemiz için elimizden geleni yapmak zorundayız’’ dedi.

- Kahramanmaraş

Anadolu Basın Yayın Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanlığınca Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla askerlere yöreye özgün çörek, fıstık ezmesi, samsa ve şeker sucuğu gönderilecek.

Şube Başkanı Gökhan Şahin, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla Kahramanmaraş çöreği, fıstık ezmesi samsa ve şeker sucuğunun bulunduğu paketleri 3. Hudut Tabur Komutanlığı askeri birliğindeki teslim edecek.

Şahin, Kilis'e hareket etmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 1920 Sütçü İmam'ın torunları olarak bu süreçte askerlerin sonuna kadar yanında yer aldıklarını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerine destek olmak için ellerinden gelini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, ''Türk ordumuzun ve başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın sonuna kadar yayındayız. Afrin'deki operasyonlara katılan askerlerimize Kahramanmaraş'tan bir nebze de olsa onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Bu hazırlanan paketleri kendi ellerimizle askerlerimize teslim edeceğiz." sözlerine yer verdi.

Paketlerin hazırlanmasına destekte bulunan MADO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Kanbur da Suriye'deki operasyonların bir milli mücadele olduğunu, Afrin operasyonuna milli seferberlik gibi destek olunması gerektiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :