Zeugma Mozaik Müzesine bayramda yoğun ilgi

Zeugma Mozaik Müzesine bayramda yoğun ilgi

Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Öztürk: - "Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda bin 336 kişinin ziyaret ettiği Gaziantep Mozaik Müzesini, bu bayram 2 bin 520 kişi gezdi"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesini Ramazan Bayramı'nda 2 bin 520 kişi ziyaret etti.

Zeugma Mozaik Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda bin 336 kişinin ziyaret ettiği müzeyi, bu bayram 2 bin 520 kişi gezdi.

Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi'nin 2011'de ziyarete açıldığını hatırlattı.

Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin müzeye ilgisinden memnun olduklarını dile getiren Öztürk, müzenin her geçen gün ziyaretçi sayısının arttığını vurguladı.

Ramazan ayında insanların Gaziantep'i ziyaret etmesi için kampanya başlattıklarını anımsatan Öztürk, "Gerçekten iftarıyla, sahuruyla gastronomisiyle, yerel yönetimlerin kültürel etkinlikleriyle Ramazan Bayramı'nı dolu dolu geçirdik. Sırf günü birlik Gaziantep'e yemek yemeye gelenler oldu. İftarda gelip sahurda dönenler oldu. Bu bizi mutlu etti." dedi.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinin, bayramın birinci günü saat 13.00'te açıldığını belirten Öztürk, geçen yıl Ramazan Bayramı'nda bin 336 kişinin ziyaret ettiği Gaziantep Mozaik Müzesini bu bayram 2 bin 520 kişinin gezdiğini bildirdi.

Bülent Öztürk, ziyaretçilerin çoğunluğunu il dışından gelenlerin oluşturduğunu söyledi.

-" Herkesin gelip görmesini isterim"

Ankara'dan Gaziantep'e bayram tatili için gelen Selin Dülger ise Zeugma Müzesine tek kelimeyle büyülendiğini belirterek, "Antik çağ dönemlerine ait eserler hiç bozulmadan, renklerini tonlarını kaybetmeden, burada sergileniyor. Herkesin gelip görmesini isterim. Görülmeye değer bir yer. Müzede en çok Çingene kızı mozaiği dikkatimi çekti. Zaten onu görmek için gelmiştim." dedi.

İstanbul'dan 25 kişilik grup olarak gelen Hüseyin Çam da herkesin müzeye hayran kaldığını ifade ederek, "Buradaki mozaiklerin hepsi birbirinden güzel. Herkesin gelip görmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :