Zengin ile fakir aynı sofrada buluşuyor

Zengin ile fakir aynı sofrada buluşuyor

Kayseri'de, Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programıyla farklı mahallelerden farklı ekonomik düzeye sahip yüzlerce kişi her gün aynı sofrada bir araya geliyor- Dernek Başkanı Hasyüncü:- "Kişi başı iftar m

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Kayseri'de 11 yıldır ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için faaliyet gösteren Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurduğu iftar sofrası, zengin ile fakiri her gün aynı sofrada bir araya getiriyor.

Dernek Başkanı Nuh Hasyüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zengin ile fakir arasında köprü kurmaya çalıştıklarını, özellikle ramazan ayında da zenginin fakirin halini görmesi ve anlayabilmesine yardımcı olduklarını söyledi.

Ramazan ayında her gün Hunat Otoparkı'nda bin 300 ve Danişmentgazi Sosyal Tesislerinde 500 kişilik iftar organizasyonu düzenlediklerini belirten Hasyüncü, farklı semtlerdeki farklı ekonomik düzeye sahip yüzlerce insanı tek bir amaç için aynı sofrada buluşturmanın hazzını yaşadıklarını ifade etti.

İhtiyaç sahiplerine 11 yıldır yardım dağıttıklarını ve bunun yanında ramazan ayında hayırseverlerin desteğiyle iftar organizasyonları düzenlediklerini anlatan Hasyüncü, "Kişi başı iftar maliyetimiz 5 lira. Hayırseverimiz isterse 1 kişiye isterse bin 800 kişinin tamamına sponsor olabiliyor. Sponsor olan hayırseverimizi ailesi ve yakınlarıyla iftara davet ediyoruz. Onlar da iftar sofrasından yemek yiyenlerle bir araya geliyor. İftarımıza sponsor olmasını istediğimiz ancak çekimser kalan birçok hayırseverimizi programımıza davet ediyoruz. Buradaki ortamı ve atmosferi görünce bizim istediğimizden daha fazla sayıda kişiye iftar vermeyi teklif ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Hasyüncü, kendilerinin sadece aracı olarak zengin ile fakir buluşmasını gerçekleştirdiklerini, hayırseverlerin de iftar programına katılarak ramazan ayının ruhuna uygun hareket etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

- Çocuklara özel menü

Şehrin meydanındaki bir otoparkın bir katını ramazan boyunca tamamen aldıklarını ve masalar yerleştirdiklerini, yemeklerin paketler halinde geldiğini ve vatandaşlara düzenli şekilde sıradan dağıtıldığını anlatan Hasyüncü, şöyle devam etti:

"Kadın ve erkek misafirlerimiz için yerleri ayırdık. Bazen anneler genç kızlarıyla geliyor veya genç kızlarımız kendileri tek başına geliyor. Yine aynı şekilde genç ve yaşlı erkek misafirlerimiz de oluyor. Bunların birbirinden rahatsız olmaması ve huzur içinde iftarlarını yapabilmeleri için kadın ve erkekleri ayrı bölümlerde misafir ediyoruz. Yetişkinlere ayrı çocuklara ayrı paketler veriyoruz. Çünkü çocuklar yetişkinlere verdiğimiz iftarlıkları bitiremiyor ve israf oluyor. Onun için çocuklara özel hamburger menü hazırladık. Çocuklarımız da ağız tadıyla keyifle iftarını yapıyor. İftarda her gün kişi başı en az 160 gram et ikramında bulunuyoruz. Yetişkinlere bir gün döner pilav bir gün de köfte pilav ikram ediyoruz. Masalarda ayrıca soğuk su, ayran, tatlı ve hurma da hazır bulunuyor. Ezan okunmasına birkaç dakika kala da sıcak çorbalar dağıtılıyor."

Halkın her kesiminden iftar organizasyonuna katılım olduğuna işaret eden Hasyüncü, "Bazen iftara evine yetişemeyen insanlar, bazen aileler kucaklarındaki çocuklarıyla geliyor. Bir aileden 10 kişinin geldiği de oluyor. Ama biz hangi kesimden kaç kişiyle gelmiş olurlarsa olsunlar hiç kimseyi geri çevirmiyoruz. Kapımız herkese açık" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :