Zeki Müren'in vefatının 21. yılı

Zeki Müren'in vefatının 21. yılı

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde, Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen "Zeki Müren'i Anma" etkinlikleri kapsamında Emel Sayın konser verdi- Konser alanına giremeyenler Bodrum Kalesi önünde izdihama neden oldu, vatandaşlar ile görevlil

MUĞLA (AA) - Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen "Zeki Müren'i Anma" etkinlikleri kapsamında, şarkıcı Emel Sayın Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde konser verdi.

Bodrum Belediyesinin desteğiyle, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren'in ölümünün 21. yılı dolayısıyla düzenlenen anma konserine, hayranları yoğun ilgi gösterdi. Konser alanına girmek için Bodrum Kalesi önünde toplanan kalabalık içeriye girmek için bir süre bekledi.

Ancak konser alanının kısa sürede dolması nedeniyle içeriye giremeyen izleyiciler ile görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Bodrum Kalesi'nin kapılarını tırmanarak içeriye girmeye çalışan bazı vatandaşlar görevlilerce engellendi. Yaşanan tartışmalar polisin araya girmesiyle yatıştırıldı.

Konser öncesinde TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal, Zeki Müren'in mal varlığını Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfına bağışladığını anımsattı.

Zeki Müren'in unutulmayacak bir sanatçı olduğunu ifade eden Bal, "Mehmetçik Vakfı 35 yıldır Türkiye'de şehit ailelerine, gazilere bize emanet edilen çocuklara sahip çıkıyor." diye konuştu.

Gecede sahne alan ünlü sanatçı Emel Sayın, Müren'in sevilen eserlerini seslendirdi.

Emel Sayın, konserde yaptığı konuşmada, Bodrum'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Zeki Müren için şarkı söylemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın, "Çok güzel bir ortamda sizlerle birlikteyim. Harika duygular yaşıyorum. Zeki Müren'in şarkılarını hepiniz biliyorsunuz, şarkılara lütfen sizde katılın." diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren ve zaman zaman Zeki Müren'in fotoğraf ve görsellerinin beyaz perdeye yansıtıldığı konseri, aralarında iş, sanat ve spor dünyasından ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişi izledi.

Bu arada konser alanına giremeyen vatandaşlar için Bodrum Belediye Meydanı'na dev ekran yerleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :