Zaman Amerika'ya ağlıyor!

Zaman Amerika'ya ağlıyor!

Paralel ihanet çetesinin yayın organı Zaman Gazetesi, ABD'de yaşanan Fergusun olaylarında polisin yanında yer alan yayınlar yapıyor.

Hükümete yönelik darbe girişimiyle deşifre olan, yerel seçimlerin ardından toplumsal bir desteği olmadığı anlaşılan ve köşk seçimleri ile yenilgisi pekişen Cemaat yorumları ile yine şaşırtmadı. Kamuoyunda global sistemin taşeronu olarak kabul edilmeye başlanan ve deşifre olmasının ardından uluslararası desteği azalan yapı, desteği korumak adına ABD'nin ulusal yayın organlarının dahi yapamadığı yorumlar ile ABD polisine sahip çıktı.

ZAMAN: 'POLİS AĞIR ATEŞ ALTINDA'

Siyahî bir gencin polis kurşunları ile faşistçe öldürüldüğü ABD'nin Ferguson kentinde polisinin sert müdahalesi tüm dünya ajanslarında yankılanırken, Zaman Gazetesi ABD polisine sahip çıktı. Siyahi bir genci 2'si başına isabet eden olmak üzere 6 kurşun ile katleden ABD polisine yağan tepkileri görmeyen paralel yayın organı, "Ferguson'da polis ağır ateş altında" başlığı attı. Gazete haberinde bir polis müdürünün açıklamalarına yer verirken, 'polisin tek bir kurşun dahi atmadığı' beyanına da özellikle yer verdi.

NE CNN NE DE HUFFINGTON POST ZAMAN'IN HIZINA YETİŞEMEDİ

ABD'nin milliyetçi yayın organları CNN ve The Huffington Post dahi Zaman Gazetesi kadar ABD hükümeti ve polisine sahip çıkmazken, söz konusu yayın organları polisin ateş altında olduğuna ilişkin hiç bir habere yer vermedi. Bu yayın organları ayaklanmaya ilişkin önce sessiz kalmayı tercih ederken, siyahi gencin otopsi raporunun açıklanması ile başına ve vücuduna kurşun isabet ettiği anlaşılmasının ardından olay yerinden canlı yayınlar ile takipçilerini bilgilendirmeye başladılar.

Söz konusu yayın organları, polisin göz yaşartan bomba ile sert müdahalelerde bulunduğunu kaydederken, Zaman Gazetesi'nin ABD polisini mağdur gösterme çabaları haberin nasıl bir kurgu ile hazırlandığını gözler önüne sermiş oldu.

7201250.jpg

Yeni Akit