Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Şanlıurfa'da iki aile arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Normen ve Kayaş ailelerinin bireyleri, Hasan Çelebi Mahallesi'nde karşılaştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar, silah, taş ve sopalarla birbirlerine saldırdı. Kavgada Sinan Normen silahla, Hanifi Normen ise başına aldığı darbelerle yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

- Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonları

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ve Bağlar ilçelerindeki operasyonlarda 88 bin 290 kök Hint keneviri, 7 kilo 185 gram esrar ve 22 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince, Sur'daki UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Hevsel Bahçeleri'nde 9 alana operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 88 bin 290 kök Hint keneviri, tabanca ve 7 fişek ele geçirildi.

Bağlar'da ise sokak satıcıları ve kargo toplama merkezlerine yönelik operasyonda 7 kilo 185 gram esrar ile 22 uyuşturucu hap bulundu.

Operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu imali, ticareti ve sevkiyatı ile kaçakçılık yaparak haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik çalışmaları sürdürecek.

- Çeşme'de zabıta binası ve araçlarına saldırı

İZMİR (AA) - Çeşme'de zabıta binası ve araçlarına zarar veren 2 kişi gözaltına alındı.

Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önüne gelen bazı kişiler, binanın camlarını kırdı, zabıtaya ait park halindeki motosikletleri devirerek zarar verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kendilerini görünce kaçmaya çalışan C.B. ile İ.K'yı gözaltına aldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve esnaf oldukları belirlenen zanlılar, kaldırım işaretleme sırasında zabıtanın kendilerini darbettiğini ileri sürerek, bu nedenle zabıta binasına ve araçlarına zarar verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

C.B. ve İ.K hakkında "kamu malına zarar vermek"ten işlem yapıldığı öğrenildi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının belediyeye değil, Çeşme'ye yapıldığını söyledi.

İlçedeki hiçbir esnafla sorunları bulunmadığını dile getiren Dalgıç, "Ancak İnkılap Caddesi'nde kaldırım işgaliyle ilgili vatandaşlardan sık şikayetler alıyoruz. Biz de şikayetler üzerine kaldırımlarda işgali bir hatla sınırlı tutacağımızı, çizilecek çizginin dışına taşılmaması konusunda esnafımızı uyardık. Maalesef bu çirkin saldırıyı yaşadık. Belediye başkanı olarak kimsenin aşıyla, işiyle, gücüyle uğraşmam ama bu saldırının ilgilileri hukuk önünde hesap verecekler." ifadelerini kullandı.

- "Teravihe gidiyorum" diyerek evinden ayrılan kişi kayboldu

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde "teravihe gidiyorum" diyerek evinden ayrılan 83 yaşındaki kişiden 3 gündür haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, pazartesi iftardan sonra "teravih namazına gidiyorum" diyerek evinden çıkan Arif Yolatan, bir daha dönmedi.

Yolatan'ın eşinin durumu bildirmesi üzerine, polis, jandarma ve AFAD ekipleri, ilçe merkezi, Baraklı köyü ve civar köylerde arama çalışması başlattı.

Baraklı köyünün muhtarı Halit Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "AFAD ekibi geldi, arama köpekleri getirildi. Jandarma ve köylümüzün tamamı üç gündür sürekli şüphelendiğimiz metruk binaları, ekili arazilerimizi, dere yataklarını, dere kenarlarını aradık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Bu zamana kadar da hiçbir sonuç elde edemedik." diye konuştu.

- Uşak'ta kaçak sigara operasyonu

UŞAK (AA) - Uşak'ta düzenlenen operasyonda paketlenmemiş 3 milyon 950 bin adet kaçak sigara bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak sigara sevkiyatı yapıldığı istihbaratı üzerine İ.A'nın (61) kullandığı 35 P 4722 plakalı kamyoneti takibe aldı.

Uşak Şeker Fabrikası yakınlarında durdurulan araçta yapılan aramada karton kutulara doldurulmuş 3 milyon 950 bin adet paketlenmemiş kaçak sigara ile çok sayıda makaron ele geçirdi.

İ.A, gözaltına alındı.

- Ormandaki kenevir bahçesine operasyon

MERSİN (AA) - Anamur ilçesinde jandarma ekipleri, ormanlık alanda oluşturulan bahçede bin 542 kök kenevir ve 11 kilo 874 gram kubar esrar ele geçirdi.

İlçe Jandarma Komutanlığının uyuşturucuyla mücadele için kurduğu özel ekip, Çaltıbükü Mahallesi'ndeki mezarlığa yakın ormanlık bölgede kenevir ekili bahçe tespit etti.

Bahçeye düzenlenen operasyonda kenevir ekili alanda nöbet tutan D.O. (34) ve M.Y. (35) yakalanırken, yapılan aramada bir av tüfeği, bin 542 kök kenevir ve 11 kilo 874 gram kubar esrar ele geçirildi.

Bölgede yapılan incelemede, şüphelilerin 3 kilometre mesafeden hortum çekerek getirdikleri suyu tahta ve naylon kullanarak yaptıkları havuzda biriktirdiği ve bitkileri bu suyla suladıkları belirlendi.

Uyuşturucu imal ve ticaretinden arandığı öğrenilen D.O. ve M.Y, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

- Samsun'da uyuşturucu operasyonu

SAMSUN (AA) - Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aydır sürdürdükleri çalışma kapsamında İlkadım ilçesi Hastanebaşı Mahallesi'nde 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Turan A. (44), Yusuf Ç. (27), Emre G. (31) ve Umut Y. (16), uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Yusuf Ç. ve Umut Y, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda 10 kilogram sentetik uyuşturucu, 15 uyuşturucu hap, 4 ruhsatsız tabanca ile 284 fişek ele geçirildi.

Bu arada, operasyon kapsamında gözaltına alınanlarla bağlantısı olduğu belirlenen Ferdi Ç. (37), Murat S. (41) ve Ahmet T'nin (26) bir süre önce tutuklandıkları öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler