Yunanistan ile Türkiye arasındaki buzlar eridi

Yunanistan ile Türkiye arasındaki buzlar eridi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuştu. Miçotakis, "Türkiye ile hasmane ilişkilerin sonuna vardığımıza inanıyorum" dedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk vatandaşlarının Ege adalarına vizesiz seyahatini görüştüklerini söyleyen Miçotakis, "İkimiz de daha sakin sularda güzel bir esintiyle esen geminin kaptanı olarak güzel bir gelecek yaratmak durumundayız. Ben geleceğe olumlu bakıyorum." ifadelerini kullandı.

Miçotakis açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Aramızdaki ilişkilerin hasmane ilişkilerin sonuna vardığımıza inanıyorum. Sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. Güzel bir geleceği yaratmak durumundayız Kıta sahanlığı için deniz hukuk önemli rol oynar. Aramızdaki irtibat bahar aylarında sizinle görüşme imkanımız olacak."

Öte yandan Miçotakis, "Birleşmiş Milletler'in (BM) kararları bizim için çok önemlidir. Kıbrıs konusundaki gelişmeler bu doğrultuda olmalıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.