Yunan heyetinin İMEAK Deniz Ticaret Odası ziyareti

Yunan heyetinin İMEAK Deniz Ticaret Odası ziyareti

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Papoulia:- "Yunanistan, Türk halkı için çok popüler bir turizm destinasyonu haline geldi. Bu yıl verdiğimiz vize sayısı da 50 bine ulaştı"

İZMİR (AA) - Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Türk halkı için Yunanistan'ın çok popüler bir turizm destinasyonu haline geldiğini belirterek bu yıl verdikleri vize sayısının ise 50 bine ulaştığını bildirdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Papoulia ile Yunanistan Ahaia Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Platon Marlafekas, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ü ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Papoulia, iki ülkenin denizcilikteki iş birliğinin büyük önem taşıdığını belirtti.

İzmir-Selanik Ro-Pax hattının kurulması için gösterilen gayreti yakından izlediklerini vurgulayan Papoulia, "İki ülke arasında yeni deniz yolları oluşturulması için vereceğiniz fikirler bize yol gösterecektir. Son yıllarda iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik yakınlaşmadan memnunuz. Yunanistan, Türk halkı için çok popüler bir turizm destinasyonu haline geldi. Bu yıl verdiğimiz vize sayısı da 50 bine ulaştı." ifadelerini kullandı.

Marlafekas ise İzmir'i Atina-Lavrion ve bölgelerinin en büyük şehri Patras üzerinden denizyolu hattıyla Avrupa'ya bağlamayı planladıklarını aktardı.

Öztürk de turizm gelirlerinin iki ülke ekonomisi için çok önemli olduğu dile getirdi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm iş birliğinin her geçen gün arttığına işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Bunun en önemli göstergesi, vize sayısındaki artışlar. Uluslararası ticaretin ayrılmaz parçası olan deniz taşımacılığını iki kıyı arasında verimli projelerle güçlendirmeyi amaçlıyoruz. İzmir'den Atina'ya, yaz aylarında da Selanik'e uçak seferleri var. Daha fazla yakınlaşmak için yeni deniz hatları kurmak gerektiğinin farkındayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler