Yunan adalarına girişte geçici vize uygulamasının kaldırılması

Yunan adalarına girişte geçici vize uygulamasının kaldırılması

AB Komisyonunun aldığı karar Türk ve Yunan turizmcilerin tepkisine neden oldu- BODER Genel Sekreteri Kavala:- "Türk turist, Yunanistan için çok önemli, özellikle adalar için çok önemli. Bodrum'a gelen turist Bodrum'da kaldıktan bir müddet sonra Yunanistan

MUĞLA (AA) - Ege'deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlayan geçici vize uygulamasının kaldırılması, Türk ve Yunan bazı turizmcilerin tepkisine neden oldu.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah aldıkları bu haberle (Yunan adalarına girişte geçici vize uygulamasının kaldırılması) çok üzüldüklerini, yaşanan bu olayın her ülkenin de turizmini olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Bu haberin Avrupa Birliği (AB) tarafından dikte ettirildiğini öne süren Kavala, "Umuyorum bu haber en kısa sürede düzelir ve eski haliyle devam eder hem Türkiye'den hem de Yunanistan'dan da olumlu sonuç alırız." dedi.

Türk turistlerin Yunanistan için çok önemli olduğuna işaret eden Kavala, şöyle konuştu:

"Türk turist, Yunanistan için çok önemli, özellikle adalar için çok önemli. Bodrum'a gelen turist, Bodrum'da kaldıktan bir müddet sonra Yunanistan'ın Kos Adası'na geçiyor. Orada bir süre kaldıktan sonra yine Bodrum'a geliyor. Dolayısıyla hem Bodrum hem de Yunan ekonomisine katkıda bulunuyor."

Kavala, bu durum yaşandığı takdirde vize alamayan turistin ve Yunanistan'da turizmle uğraşan insanların mutsuz olacağına, Türk ekonomisinin de olumsuz yönde etkileneceğine dikkati çekti.

- Yunan turizmciler günübirlik vize istiyor

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda yaşayan turizm acentesi sahibi Samis Paizanoglou da gündeme gelen günübirlik vizelerin kaldırılmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Paizanoglou, Türkiye'den günübirlik vizeyle Yunanistan'a Türk turist gelmesini çok arzu ettiklerini ancak AB kuralları gereği her yıl Avrupa Birliğine müracaat etmeleri gerektiğini, ilk vize müracaatlarının reddedildiğini bildirdi.

İkinci bir müracaat için Yunan hükümetinin bir çalışma yaptığını belirten Paizanoglou, bu çalışmanın da sadece Yunan vizesi olacağını, buna da izin verileceğini umduklarını kaydetti.

Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adaları için 2012 yılından bu yana nisan-ekim aylarında geçerli olan uygulamayla Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :