Yunak’ta şehitler anıldı

Yunak’ta şehitler anıldı

Konya'nın Yunak ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı.

Yunak Kaymakamlığı tarafından düzenlenen  15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü  kutlama  programına , Yunak  Kaymakamı  Fatih Cıdıroğlu ,  Eşi  Dr. Ayşe Cıdıroğlu  Yunak Belediye Başkanı  Abdullah Emre Demirhan , Eşi  Sümeyra Demirhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Güneş, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık,  ilçe protokolü şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 Program   Yunak’taki Tüm Camilerde  Kuran-ı  Kerim ve Mevlidi şerif  okunduktan sonra Yunak Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Güneş ,  İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık ,ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından açılan dev  Türk bayrağı    eşliğinde gerçekleştirilen şehitleri anma yürüyüşü ile başladı.

Şehitleri anma yürüyüşünden sonra   vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla İlçe  Meydanında buluşarak  vatandaşlar  hep bir ağızdan  birlik ‘’ Vatan için canını feda’’  ‘’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez ‘’  ve tekbir getirerek  slogan atarak Yunak ilçe Meydanında   bir araya geldiler.

yunak’ta-sehitler--(1).jpg

CIDIROĞLU: CESARET İLE KARŞI KOYDUK

Yunak İlçe Meydanında buluştuktan sonra, Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra   açılış konuşmasını Yunak kaymakamı Fatih Cıdıroğlu yaptı.  15 Temmuz gibi kara bir geceyi asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Cıdıroğlu ;   “İki yıl önce 15 Temmuz Cuma akşamı kötü bir geceye başladık. Başta hiçbirimiz böyle kalleşçe bir saldırının olabileceğine inanmadık, inanamadık. Önce Allah’ın inayeti, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük cesareti ve liderliği ile hemen toparlandık. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan o gece önce telefon kameralarından vatandaşlara meydanlara çıkma çağrısını yaptıktan meydanlara inan  aziz Milletimizin damarlarında akan kana işlemiş asaleti, kahramanlığı ile kanlı gecenin sabahı nurlu bir güne başlamıştır. Bu Münasebetle Tüm Şehitlerime Allah’tan  rahmet gazilerimize şifalar ve uzun ömürler dilerim.’’ dedi.

yunak’ta-sehitler--(4).jpg

DEMİRHAN: MİLLİ DİRENİŞ DESTANI

Açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ; “15 Temmuz 2016’da milletimiz Dünya tarihinde belki de ilk kez, hain bir darbe girişimini çıplak elleri ile durdurarak bir kahramanlık sergiledi ve eşsiz bir zafer kazandı. 15 Temmuz Cuma günü gecesi  Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladının uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ebedileştiren bir simgedir. Bu karanlık gece milletimizin tarihte yaşadığı en yıkıcı ve en tehlikeli saldırı olarak hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Darbecilerin ihanet planını ters yüz eden aziz milletimiz, hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren milletimiz, bugünü hafızalara '’milli direniş destanı'’ olarak kazımayı başarmıştır. Bu vesile ile hain kalkışma gecesi canını vatanı için siper ederek kendini bilmez FETÖ cü lere geçit vermeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

yunak’ta-sehitler--(6).jpg         

VATANDAŞLAR DUYGULU ANLAR YAŞADI

Yunak Kaymakamlığının hazırlamış olduğu  15 Temmuz  Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı  15 Temmuz  akşamını anlatan sine vizyon  gösterisinin sunumu yapıldı.  Sine vizyon gösterisi vatandaşlar duygusal anlar yaşattı. Etkinlikler öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ve darbe girişimi sırasında çekilmiş görüntülerin izlenmesiyle son buldu.

                             yunak’ta-sehitler--(5).jpg