Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesi

Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesi

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Kestelli: "Ülkemizin Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde, tıpkı küresel kriz öncesi yaşadığımız gibi yeni bir 'take off' dönemine gireceğine inancımız tamdır"- EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk: "Türkiye'nin 2023 y

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, "Ülkemizin Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde, tıpkı küresel kriz öncesi yaşadığımız gibi yeni bir 'take off' dönemine gireceğine inancımız tamdır." dedi.

Kestelli, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiği dönemde iktidar partisinin "en iyi" seçimi yaparak Binali Yıldırım’ı yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak kamuoyuna açıkladığını belirtti.

Bu tercihin büyük bir siyasi iradenin tecellisi olduğunu, Yıldırım’ın temayül yoklamasında aldığı yüksek oyun da bunu kanıtladığını ifade eden Kestelli, görüşlerini şöyle aktardı:

"Türkiye büyük hedefleri olan büyük bir ülkedir. Bu yolda ihtiyacı olan iki önemli güç, sağlam bir siyasi irade ve güçlü bir icraattır. Çünkü iş dünyası olarak biliyoruz ki bu topraklarda ancak güçlü bir siyasi duruş sergiler ve herkesten çok çalışırsak varlığımızı büyütebiliriz. Bu yolda, ülke yönetiminde uyumun çok kilit bir rolü ve önemi var.

İktidar partisi bu kararıyla uyumlu yönetim ve hızlı icraat yolunda çok kritik öneme haiz önemli bir adım atmıştır. Kentimizin milletvekili olan, İzmir ve İzmirlileri çok iyi bilen, böylesi değerli bir ismin ülke yönetiminde daha büyük bir rol üstlenmesi Türkiyemiz açısından son derece sevindiricidir. Ülkemizin Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde, tıpkı küresel kriz öncesi yaşadığımız gibi yeni bir 'take off' dönemine gireceğine inancımız tamdır.

İş dünyası olarak bize düşen görev Sayın Binali Yıldırım’ın icraatlarına katkı vermek olacaktır. Kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

- Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Ünlütürk

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu süreçte İzmir için 35 proje geliştirdiğini ve bunların önemli bölümünün hayata geçme sürecinde olduğunu vurguladı.

"Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine 'yıldırım hızıyla' koşacağına inanıyoruz" ifadesini kullanan Ünlütürk, "Türkiye'nin şu anda en önemli sorunu terörle mücadele. Türkiye tekrar huzur iklimine girmeli ve hedefindeki 2023 hedeflerine hep birlikte yürümelidir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmada Sayın Yıldırım'ın vizyoner ve icraatçı kimliği itici güç olacaktır" görüşünü aktardı.

- EGİAD Başkanı Kaya

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya ise yaptığı açıklamada, İzmir için yaptığı projelerle kentin en önemli referanslarından olan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve İzmir milletvekilliği ile kente verdiği önemi gösterdiğini belirtti. Kaya, "Her fırsatta İzmir için yeni projeler üreten, çalışkanlığı ve icraatları ile tanıdığımız Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler