Yıldırım-Kvirikaşvili ortak basın toplantısı

Yıldırım-Kvirikaşvili ortak basın toplantısı

Başbakan Yıldırım: (3)- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bütün bunlar yapıldıktan sonra, 'Tamam, olan oldu, bırakalım herkes yerinde kalsın' diyecek halimiz yok. Gereği yapılıyor. Bu işin içinde öyle veya böyle bulunmuş herkes ayıklanacak, hak ettikleri sonuca

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bütün bunlar yapıldıktan sonra, 'Tamam, olan oldu, bırakalım herkes yerinde kalsın' diyecek halimiz yok. Gereği yapılıyor. Bu işin içinde öyle veya böyle bulunmuş herkes ayıklanacak, hak ettikleri sonuca katlanacak. Yaptığımız budur." dedi.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile düzenlenen basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hükümetin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği yönündeki bir soru üzerine Başbakan Yıldırım, olayların yüzde yüz kontrol altına alındığını, hükümetin, millet iradesini koruyacağını söyledi.

Hayatın normale döndüğünü dile getiren Yıldırım, vatandaşların işinde olduğunu, herkesin gündüz çalıştığını, akşam da 'Ne olur ne olmaz' diye demokrasi bayramına katılmayı ihmal etmediğini belirtti.

Yıldırım, bu darbeyi önleyen gerçek kahramanların aziz Türk milleti olduğunu ifade ederek, onların iradesi, onların kararlılığının darbecilerin cesaretini kırdığını vurguladı.

Tankların karşısında halkın gücünün galip geldiğinin altını çizen Yıldırım, Bütün bunlar yapıldıktan sonra, 'Tamam, olan oldu, bırakalım herkes yerinde kalsın' diyecek halimiz yok. Gereği yapılıyor. Bu işin içinde öyle veya böyle bulunmuş herkes ayıklanacak, hak ettikleri sonuca katlanacak. Yaptığımız budur." dedi.

Vatandaşların işleri, ekonomik faaliyetleri ve seyahatleriyle alakalı herhangi bir sorun olmadığını anlatan Yıldırım, pazartesi piyasalar açıldığında göstergelerden de bütün dünyanın bunu gördüğünü söyledi.

"Türkiye'de borsa açılmayacak, faizler fırlayacak, kur rayından çıkacak" diye kara propagandaya yenilenlerin, mağlup olanların, başka alanlarda Türkiye'nin geleceği hakkında kehanete başladıklarını dile getiren Yıldırım, bunların hepsinin çöktüğünü ve Türkiye'de göstergelerin hangi seviyedeyse o seviyede devam ettiğini aktardı.

- "Merhamet ancak hak edene karşıdır"

Merkez Bankasının da faiz tavanını aşağıya çektiğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye, büyük bir devlet, Türk milleti büyük bir millet. Türk milletini sınamaya kalkmak en büyük çılgınlıktır. Bu çılgınlığı yapanlar da sonucunu gördüler ve sonucuna da katlanacaklar. Bu işten kaçış yok. Merhamet sahibiyiz ama ne zaman? Merhamet ancak ve ancak hak edene karşıdır. Vatandaşının üzerine silah doğrultan, vatandaşının üzerine tankları süren, havadan bombalar yağdırana merhamet yoktur.

Burada adalet var. Adalet her şeyin ölçüsüdür. Adalet gereğini yapacaktır. Bir daha sittin sene bir işe kalkışmayacağı kanaati toplumda yerleşecektir. Türkiye artık demokrasisini geliştirmiştir bir ülkedir. Bir yandan Avrupa ile entegrasyon sağlarken komşularıyla ilişkilerini gittikçe artıran bir ülke o bakımdan. Türkiye geçmiş asrın yöntemleriyle yön verilecek, şekil verilecek bir ülke olmaktan çoktan çıkmıştır."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler