Yıldırım-Guterres görüşmesi

Yıldırım-Guterres görüşmesi

Başbakan Yıldırım ile BM Genel Sekreteri Guterres görüşmesinde, Türkiye'nin BM nezdindeki çalışmaları, Somali Konferansı ve Somali'de iş birliği konuları ele alındı- Guterres Suriye, Irak ve Afrika ülkelerinde Türkiye'nin, insani ve kalkınma alanındaki ça

LONDRA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Türkiye'nin BM nezdindeki çalışmaları, Somali Konferansı ve Somali'de iş birliği konularının ele alındığı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım ile Guterres, İngiltere ve BM'nin ev sahipliğinde düzenlenen Somali Konferansı çerçevesinde, İngiltere Dışişleri Bakanlığının Lancaster House yerleşkesinde bir araya geldi.

Görüşmede, Somali Konferansı ve Somali'de iş birliği konuları üzerinde duruldu, Türkiye'nin BM nezdindeki çalışmaları ve iş birliği konuları da ele alındı.

BM Genel Sekreteri Guterres Suriye, Irak ve Afrika ülkelerinde Türkiye'nin, insani ve kalkınma alanındaki çalışmalarına dair takdir duygularını paylaştı.

Türkiye'nin BM ile iş birliğinin seviyesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Guterres, bu iş birliğinin önümüzdeki dönemde de muhafaza edilmesi yönündeki arzusunu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :