Yeşil camiden Yeşil Hizmet

Yeşil camiden Yeşil Hizmet

Musalla Bağları Mahallesinde bulunan Yeşil Camii, namaz kılmaya gelenlere yedek çorap vererek oluşabilecek mağduriyetleri önüne geçiliyor.

Cami içi girişinde bulunan ayakkabılıkların üzendeki askılıkta vatandaşların ve gönüllü esnaf tarafından bağışlanan yeni çoraplar ücretsiz ve namaz esnasında çorabı olmayanlar kullanabiliyor. Camii imamının da uygulamaya izin vermesiyle cami cemaati de durumdan memnun kaldı. Cami cemaatleri çorapsız olanların ve kullanılmaya müsait olmayanların buradan rahatlıkla yeni çorapları aldıklarını söyledi.

CEMAAT UYGULAMAYI İSTEDİ

Cemaatin istekleri üzerine uygulamaya izin veren cami imamı yaklaşık 3 aydır yeni çorap uygulamasının devam ettiriyor. Kirli çorapla camiye girmek istemeyen vatandaşları gördüklerinde yeni çorap uygulaması başlatan cemaat, camiye gelmek isteyene hiç bir şey engel olmamalı şeklinde konuştular. Cami imamı tarafından da desteklenen yeni çorap uygulaması camide ilk defa namaz kılmaya gelen vatandaşında takdirini topluyor. Daha önce benzer uygulamanın olmadığının altını çizen vatandaşlar, her camide yeni çorap uygulamasının olması gerektiğini vurguladı.  Yeni çorap almak isteyen vatandaşlar için cami girişindeki çorapların üstünde ise; “Camiye namaz kılmak için gelen kardeşlerimizden, Çorabı kirli veya ihtiyacı olan bir adet çorap alabilir. Servet R. Çolak - Memleket