Yenimahalle engellilerini tanıyacak

Yenimahalle engellilerini tanıyacak

İlçedeki engellilerin demografik özellikleri tespit edilerek projeler için uygun bireylere kolayca ulaşılacak

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesince yapılan araştırmayla ilçedeki engelli nüfusun demografik yapısı tespit edilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, hayata geçirilecek projelerde uygun bireylere ulaşabilmek için ilçedeki engellilerin demografik özelliklerine ilişkin yeni bir çalışma başlatıldı.

Belediyenin engelliler birimince yürütülen araştırma sonucunda oluşacak veriler, belediyeye sivil toplum kuruluşları veya kamu kuruluşlarınca sunulan projelerde etkin biçimde kullanılacak. Bu sayede başta istihdam, eğitim, kültür ve spor gibi alanlarda talep edilen projeye uygun engelli bireylere anında ulaşılabilecek.

Bu bilgiler Yenimahalle Belediyesi'nin engellerin kaldırılması ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma adına yapılacak çalışmalar için de kullanılabilecek.

- "Amacımız istihdam yaratmak"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 8 yıldır yürüttükleri hizmetlerle ilçede engelleri ortadan kaldırma yolunda büyük adımlar attıklarını ifade etti.

Engellilerin demografik özelliklerine ilişkin araştırmanın bir ilk olma özelliği taşıdığına vurgu yapan Yaşar, şunları kaydetti:

"Projemiz sayesinde engelli vatandaşlarımızı yaş, medeni durum, eğitim durumu, engellilik oranı, cinsiyet ve çalışma oranı gibi özellikleriyle kayıt altına alıyoruz. Bir kuruluş ya da bu bir spor kulübü de olabilir, bize gelip 'Ben engelli vatandaşlardan oluşan bir ekip kurmak istiyorum' dediğinde, bu veri tabanımıza bakarak istenilen engelli bilgisine anında ulaşıyoruz. Bizim bu projede amacımız engellilerimize istihdam yaratmak ve mesleki rehabilitasyonu geliştirmek"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :