Yenilenebilir enerji önlisans yönetmelik taslakları görüşe açıldı

Yenilenebilir enerji önlisans yönetmelik taslakları görüşe açıldı

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) rüzgar ve güneş enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılan önlisans başvurularına...

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) rüzgar ve güneş enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılan önlisans başvurularına ilişkin yarışma yönetmeliği taslağı görüşe açıldı.

EPDK'nın internet sitesinden yaptığı duyuruda, taslağın piyasa katılımcılarından alınan görüşlerin değerlendirilebilmesi için 18 Kasım 2016 Cuma'ya kadar görüşe açık tutulacağı belirtildi. Bu sürede piyasa katılımcıları, taslağa ilişkin görüş ve önerilerini kurumun sitesinde yer alan bildirim formunu kullanarak kuruma iletebilecek.

Taslağa göre, Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde, rüzgar veya güneş enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılmış önlisans başvurularından aynı bağlantı noktasına bağlanmak için birden fazla başvurunun bulunması durumunda, yarışma, kanunlar çerçevesinde belirlenen fiyatlar üzerinden en düşük fiyatın teklif edilmesi yöntemi ile yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler