"Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Buluşması"

"Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Buluşması"

Şanlıurfa Valisi Tuna:- "16 Nisan'da yapılacak halk oylaması siyasi bir seçim değil. Bu devletin bekası için ve bugünün dünyasında Türkiye'nin var olma mücadelesidir aslında. Bunu özellikle de genç nüfusa iyi anlatmak lazım"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "16 Nisan'da yapılacak halk oylaması siyasi bir seçim değil. Bu devletin bekası için ve bugünün dünyasında Türkiye'nin var olma mücadelesidir aslında. Bunu özellikle de genç nüfusa iyi anlatmak lazım." dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen "Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Buluşması" çalıştayına, 81 ilden yaklaşık 100 genç katıldı.

Tuna, DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında, Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirtti.

Ülkenin gelecekte ihtiyaç duyacağı üretken ve genç nüfusun hazır olduğunu dile getiren Tuna, 15 Temmuz darbe girişiminin, özellikle gençler olmak üzere tüm halkın dik duruşu, cesareti ve Allah'ın yardımıyla başarısızlıkla sonuçlandığını ifade etti.

Vali Tuna, "Öncekinden daha güçlü bir Türkiye ile yolumuza devam ediyoruz. 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması siyasi bir seçim değil. Bu devletin bekası için ve bugünün dünyasında Türkiye'nin var olma mücadelesidir aslında. Bunu özellikle de genç nüfusa iyi anlatmak lazım." diye konuştu.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan ise gençliğin 15 Temmuz'da gösterdiği direnişle, gelecekte ne kadar önemli görevler üstleneceğini gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin, dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerinden biri olması nedeniyle, Avrupa ve siyonizmin gözünü buraya çevirdiğini anlatan Okudan, "Değerli Türk gençleriyle beraber dünyaya hak ve adalet getirmek için hep beraber koşturacağız." dedi.

Çalıştaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök de katıldı.

Çalıştay, 12 Mart Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :