Yenibosna'daki terör saldırısı

Yenibosna'daki terör saldırısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olay yerine gelerek incelemelerde bulundu- Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları tamamlandı

İSTANBUL (AA) - Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında meydana gelen patlamanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Topbaş, akşam saatlerinde terör saldırısının meydana geldiği Fatih Caddesi'ne geldi. Burada incelemelerde bulunan Topbaş'a, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da eşlik etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, terör saldırısında yaralanan 10 kişiden 2'sinin müşahede altında olduğunu belirterek, "Ağır yaralı ve hayati tehlikesi olan yok. Can kaybı yok. Bu bizim en büyük mutluluğumuz. Bomba tesirinden dolayı etrafta sıkıntılı yapılar var. Bunlarla ilgili hem karakolumuzu hem de askeri inzibat noktasını ziyaret ettik, inceleme yaptık. Buraların onarılması için yapılacak çalışmalara belediye olarak destek vereceğiz. Bahçelievler Belediye Başkanlığımızla birlikte çalışacağız. Binalarda hızlı bir toparlama çalışmasına girildi, hasar tespitleri mülki amirlik tarafından yapılacak ama Büyükşehir Belediyesi olarak biz de buradaki sıkıntıları gidermeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Topbaş, saldırıyı kınayarak, tüm dünyanın teröre karşı birlik olması gerektiğini vurguladı.

Bu arada olay yeri inceleme ekiplerinin patlamanın yaşandığı sokaktaki çalışmaları sona erdi. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları ise devam ediyor. Fatih Caddesi de yaya trafiğine açıldı.

Patlamadan dolayı hasar gören 75. Yıl Polis Merkezinin karşısındaki binaya da büyük bir Türk bayrağı asıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :