Yeni Zelanda'dan çöle uzanan aşk hikayesi

Yeni Zelanda'dan çöle uzanan aşk hikayesi

Turist olarak geldiği Petra'da bir bedevi ile evlenip tüm hayatını değiştiren Yeni Zelandalı Geldermalsen sıra dışı hikayesiyle tarihi kentin ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor

PETRA (AA) - LEYS EL-CUNEYDİ - Yeni Zelandalı Marguerite van Geldermalsen'in hayatı yıllar önce turist olarak geldiği Ürdün'ün Petra kentinde tamamen değişti. Bir "bedevi" ile evlenip yıllarca mağarada yaşayan, eşini kaybettikten sonra yaşadıklarını bir kitapta toplayan Geldermalsen, tarihi kentteki mütevazı sergisinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Sıra dışı hayat hikayesini AA muhabirine anlatan Geldermalsen, Petra yolculuğunun 1978'de turistik bir gezi olarak başladığını söyledi.

Avustralyalı arkadaşıyla geldiği Petra'da Ürdünlü Muhammed Abdullah'la tanışıp birbirlerine aşık olduklarını belirten Geldermalsen, "Bedevi bir yaşam tarzı süren eşimle 1985'te hükümet kararıyla Ummu Sayhun köyüne taşınana kadar Petra'daki bir mağarada kaldık. Su ve elektriğin olmadığı, doğal bir hayat tarzı hakimdi." dedi.

Ailesinin evliliğine sıcak bakmadığını ancak Ürdün halkının kendisini çok iyi karşıladığını kaydeden Geldermalsen şöyle konuştu:

"Bu, benim hayatımdı ve evlendim. Evlendikten sonra pek çok kez ailemi ziyarete gittim, babam da defalarca yanıma geldi. Uzaktan bakınca resim farklı görünebilir ancak beraber yaşarken Ürdünlülerle arkadaş olmanın çok kolay olduğunu görürsünüz. Ürdünlüler iyi insanlar."

- "Bir Bedevi ile Evlenmek"

Abdullah ile evliliğinden iki erkek bir kız çocukları olduğunu belirten Geldermalsen, 2002 yılında eşini kaybettikten sonra da Ürdün'den kopmadığını dile getirdi. "Bir Bedevi ile Evlenmek" isimli bir kitap yazan Geldermalsen şunları söyledi:

"38 yıldır Ürdün'de yaşıyorum. Muhammed'in vefatından sonra bir kitap yazmaya karar verdim. Evlilik yaşantımın yanı sıra bedevi yaşam tarzını ve bedevilerin asaletinin anlatıldığı bir kitap. Onunla yaşadığım seneler, evliliğimiz, Selva, Rami ve Mervan isimli çocuklarımız, mağarada geçen yaşamımız, bunların hepsinin kaleme alınması gerekiyordu."

Kitabının Türkçe dahil 14 dile çevrildiğini belirten Geldermalsen, küçük hediyelik eşya sergisine uğrayan ziyaretçilerine hem sıra dışı hayat hikayesini anlatıyor hem de kitabını imzalıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :