Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırılar

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırılar

Basın Konseyi: - "Yeni Şafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu binalarına molotoflu ve silahlı saldırıyı kınıyoruz. Medya kuruluşlarına yapılan hiçbir saldırının kabul edilemez olduğunu bir daha söylüyoruz"


İSTANBUL (AA) - Basın Konseyi, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazete binalarına yapılan molotoflu ve silahlı saldırıyı kınadı.
Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Yeni Şafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu binalarına, molotoflu ve silahlı saldırıyı kınıyoruz. Tüm medya kuruluşlarına yapılan hiçbir saldırının kabul edilemez olduğunu bir daha söylüyoruz" denildi.
Ülkenin giderek gerginleştiği ortamda gazetecilerin ardından, basın kuruluşlarına saldırı yapılmasının dikkat çekici olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Basın Konseyi olarak, Basın meslek ilkeleri çerçevesinde görevini yapan tüm basın kurumlarının özenle korunmasını istiyor, herkesimi sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Yeni Şafak ve Yeni Akit'e geçmiş olsun diyoruz. Olayın sorumluların en yakın zamanda yakalanıp cezalandırılmalarını istiyoruz."

- "Terörü besleyen ve yönlendiren kirli odakları lanetliyoruz"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nden (UMED) saldırılara ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Şafak ve Yeni Akit'in hedef alınması topyekun milletin haber alma özgürlüğüne yapılan saldırılardır. Terör örgütlerinin hain planlarını şiddetle kınıyoruz. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin hedef alınması kabul edilemez. Bu hain terör planı herkesçe amasız, fakatsız ve ancaksız kınanmalı, medya kuruluşlarının, terörün hedefi haline getirilmesi engellenmelidir. Bu saldırın failleri bir an önce ortaya çıkarılmalı ve medya kuruluşlarımızın güvenliği sağlanmalıdır. Yeni Şafak ve Akit Medya Grubu çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odakları lanetliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :