Yeni Orta Vadeli Program

Yeni Orta Vadeli Program

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş: - "Program, ülkemiz ve iş dünyası için umut verici"

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Orta Vadeli Program'ın (OVP), Türkiye ve iş dünyası açısından umut verici olduğunu belirtti.

Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan 2016-2019 OVP'nin, Türkiye ekonomisinin gelecek yıllardaki yol haritası olacağını ifade etti.

Rakamlarda önemli değişiklikler yapıldığına dikkati çeken Demirtaş, OVP'nin öncelikli hedeflerinin ekonomik istikrar başta olmak üzere, teknolojiye ve yenilikçiliğe yatırım ve ihracatın daha fazla desteklenmesi olduğunu belirtti. Demirtaş, şunları kaydetti:

"Hedeflerin bu konularda seçilmesi yerinde bir karar. Sayın Başbakanın açıkladığı hedefler arasında yer alan esnafın işyeri açmasının kolaylaştırılması, sağlıkta yerlileşme çalışmalarının hız kazanması ve 2017-2019 döneminde Vergi Usul ve Gelir Vergisi kanunlarının yasalaşması iş dünyamıza hareket getirecek. Eximbank'ın destek bütçesinin 3 katı artırılarak 1 milyar liradan 3 milyar liraya çıkarılacak olmasını önemsiyoruz, ihracatımıza büyük destek olacak. Program, Türkiye ve iş dünyası açısından umut verici. Yüzde 3-4 civarında bir büyüme hedefi Türkiye için yeterli değil, ancak 15 Temmuz kalkışmasını atlatan, FETÖ-PKK-IŞİD gibi terör belalarıyla uğraşan ve kaynaklarının bir kısmını oraya akıtan ülkemiz ekonomisi için hiç de fena değil. Ayrıca ülkemiz büyüme rakamı dünya ortalamasının oldukça üzerinde."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler