Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

İstanbul Valisi Şahin:- "Önümüzdeki dönem inşallah TEOG türü sınavlar da kalkacak. Öğretmen, bilgi, sevgi ve öğrenci ilişkisi çok daha öne çıkacak. Öğretmenlerimizden fedakarlıklarını biraz daha arttırarak çocuklarımızdan bir anne baba ilgisini esirgememe

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Önümüzdeki dönem inşallah TEOG türü sınavlar da kalkacak. Öğretmen, bilgi, sevgi ve öğrenci ilişkisi çok daha öne çıkacak. Öğretmenlerimizden fedakarlıklarını biraz daha arttırarak çocuklarımızdan bir anne baba ilgisini esirgememelerini rica ediyorum." dedi.

Şahin, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Çatalca'daki Şehit Piyade Albay Gökhan Peker İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunan Şahin, "Her yıl yeni bir başlangıç yapıyoruz. Çocuklarımız bizim en büyük varlığımız. Beşeri sermaye itibarıyla en zengin milletlerden biriyiz. Bunu da genç nüfusumuza borçluyuz. Çocuklarımız bizim en nadide, en kıymetli varlıklarımız ve biz bunları geleceğe en iyi şekilde hazırlamakla mükellefiz." diye konuştu.

Şahin, İstanbul'da bu yıl 36 yeni okulun eğitim-öğretime başladığını, 144 okulun da inşaatının devam ettiğini belirtti.

Çocukları okul dışındaki tehlikelere karşı da korumaya çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Yaptığımız çalışmalarla 3 bin 440 okulda görev yapmak üzere bin 72 kolluk ekibimiz görevlendirildi. Bunlar hem jandarma hem polis bölgesinde görev yapıyorlar. Her bir okulumuz bir polis memuruna zimmetlenmiş durumda adeta. O polis memuru okul yönetimiyle kontak halinde olacak. Motorlu Okul Timleri devriye şeklinde okul civarında bulunacaklar. Bunlar aynı zamanda okul idareleri ve ailelerle iletişim halinde olacak." dedi.

Şahin, İstanbul'da ikili eğitim yapan ilkokul, ortaokullarda, eğitimin en erken 08.00'da başlayacak şekilde düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Okulun, öğretmenin ve velinin uyum içinde hareket etmesinin çocukların eğitiminde önemli olduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"Öğretmenlerden kendilerine emanet ettiğimiz bu küçük beyinleri, bu nadide varlıklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamalarını rica ediyorum. Onlara sadece bilgi vermesinler, sevgilerini de versinler, Kalplerini de açsınlar. Eğer kalpten kalbe yol oluşturabilirsek o çocuk yüreğiyle öğretmenimizin o sevgi dolu yüreği arasındaki yolu inşa edebilirsek biz başarının yüzde 70-80'ini sağlamış oluruz. Önümüzdeki dönem inşallah TEOG türü sınavlar da kalkacak. Öğretmen, bilgi, sevgi ve öğrenci ilişkisi çok daha öne çıkacak. Öğretmenlerimizden fedakarlıklarını biraz daha arttırarak çocuklarımızdan bir anne baba ilgisini esirgememelerini rica ediyorum."

Şehit Albay Peker'in öğretmen eşi Nilay Peker de eşinin isminin mezun olduğu ilk ve ortaokula verilmesinden gurur duyduğunu anlatarak, "Hep duyarız ya 'şehitler ölmez' diye. Şu anda biz bu sözün vücut bulduğu yerdeyiz. Manevi olarak şehitlerimizin ölmediğini zaten biliyoruz. Fakat isimlerinin bu şekilde yaşatılması, gelecek kuşakların da onları tanımasını sağlamasında ve şehitlik olgusunun öneminin ortaya konulmasında çok önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Şahin temsili ders zilini çaldı, sınıfları gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, 1 Haziran'da Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :