Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

İstanbul Valisi Şahin:- "(Okul servisleri) Uygulamada karşılaşılan sıkıntıları ve aksaklıkları gidermek üzere illerde ve ilçelerde toplantılar yapıldı. Bütün bunlardan elde edilen sonuçlar bakanlıklarımıza iletildi. Milli Eğitim, Ulaştırma ve İçişleri bak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, okul servisleri konusunda uygulamada karşılaşılan aksaklıkları gidermek üzere il ve ilçelerde toplantılar yapıldığını, sonuçların bakanlıklara iletildiğini belirterek, "Milli Eğitim, Ulaştırma ve İçişleri bakanlıkları çalışma yürütüyorlar ve nihayete varmak üzereler." dedi.

Vali Şahin, Şehit Piyade Albay Gökhan Peker İlkokulu ve Ortaokulu'ndaki eğitim-öğretim yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, okul servisleriyle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şahin, "Bu konuda iki ana yönetmeliğimiz var. Biri, servis araçlarının nitelikleri ve sürücülerin niteliklerinin belirlendiği Ulaştırma Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu yönetmelik, bir diğeri de belediyemizin kendi yönetmeliği. İki mevzuat üzerinde yürüyoruz. Yalnız, uygulamada karşılaşılan sıkıntıları ve aksaklıkları gidermek üzere illerde ve ilçelerde toplantılar yapıldı. Bütün bunlardan elde edilen sonuçlar bakanlıklarımıza iletildi. Milli Eğitim, Ulaştırma ve İçişleri bakanlıkları çalışma yürütüyorlar ve nihayete varmak üzereler." diye konuştu.

Şahin, servis araçları ve sürücülerin niteliklerine önem verdiklerini vurguladı.

Okul saati düzenlemesine de değinen Şahin, şunları kaydetti:

"İkili eğitim yapan okullarda sabah erken yola çıkmanın oluşturduğu sızlanmaları gidermek üzere en erken saat 08.00'de okulların başlatılması talimatını okullarımıza gönderdik. Tekli eğitimlerde böyle bir sıkıntı yaşamadık. İkili eğitim yaptığımız okullarda kasım ve aralık ayında, biraz da ocak ayına sarkan günlerde güneşin geç doğması nedeniyle sabah yola çıkılması karanlık itibarıyla erken olmasından kaynaklanan sorunu asgariye indirmeye çalıştık. Kamuoyundan da olumlu tepkiler aldık."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler