Yemen'deki şiddet olayları

Yemen'deki şiddet olayları

Hadramevt vilayetinde askeri bölgeye bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir asker hayatını kaybetti, çıkan çatışmada saldırganlardan ikisi öldürüldü

HADRAMEVT (AA) - Yemen'in doğusunda yer alan Hadramevt vilayetindeki askeri bölgeye yönelik saldırı sonucu biri asker, ikisi silahlı saldırgan üç kişinin öldüğü bildirildi.

Orduya bağlı 2. Askeri Bölge Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hadramevt vilayetine bağlı Daven ilçesindeki askeri bölgeye silahlı bir grup tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir asker hayatını kaybetti, 3'ü hafif yaralandı.

Açıklamada, "Saldırı sonrası çıkan çatışmada teröristlerden 2'si öldürüldü, 3'ü ise sağ olarak yakalandı." ifadesi yer aldı. Saldırganların kimliklerine ya da hangi örgüte bağlı olduklarına dair bilgi verilmedi.

Yemen güçleri, yaklaşık bir yıl terör örgütü El-Kaide'nin kontrolünde kalan Hadramevt vilayetinin merkezi Mukella'yı geçen yıl nisan ayında düzenlenen geniş çaplı operasyonlar sonucu geri almıştı. Güneydeki bazı bölgelerde etkin olan El-Kaide unsurlarıyla ordu güçleri arasında zaman zaman çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :