Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ordu birlikleri ile uluslararası koalisyon güçlerinin Hacce'de yönetim karşıtlarını hedef alan saldırısında 23 militan ölü ele geçirildi

ADEN (AA) - Yemen ordusu ile uluslararası koalisyon güçlerinin Hacce'de ortak düzenlediği saldırıda Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Orduya bağlı 5. Askeri Bölge Basın Merkezinden yapılan açıklamada, ordu birlikleri ile uluslararası koalisyon güçlerinin ülkenin kuzeybatısında yer alan Hacce vilayetine bağlı Midi ve Harad kentleri çevresinde Husilere ait noktaları yoğun top atışıyla bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, saldırılarda aralarında Husilerin "Harad Cephesi" komutanı Muhammed Ali el-Arceli'nin de bulunduğu 23 militanın öldürüldüğü, 30'unun yaralandığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlılarıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Husiler ve Salih yanlıları sık sık sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla saldırı düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :