Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, Sana'da taziyenin yapıldığı binayı hedef alan saldırıyla ilgili bölgede incelemelerde bulundu

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemen'in başkenti Sana'da 8 Ekim'de taziyenin yapıldığı binayı hedef alan, yüzlerce kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının gerçekleştirildiği alanı ziyaret etti, konu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şeyh Ahmed'in, söz konusu ziyaretten önce Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetle bir araya geldiği ifade edildi.

Görüşmede, ulusal birlik hükümeti, anayasa referandumu ve seçimler gibi güvenlik ve siyasi önlemleri kapsayan, ülkedeki çatışmaları çözmeye yönelik bir plan taslağının ele alındığı belirtildi.

Öte yandan Şeyh Ahmed'in Husiler ile Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC) kurduğu, Yüksek Siyasi Konsey ile herhangi bir görüşme yapmayı kabul etmediği kaydedildi.

GPC kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şeyh Ahmed, yasa dışı olduğu gerekçesiyle "Siyasi Konsey" ile kesinlikle bir görüşme yapmayacağını vurguladı.

Başkent Sana'da 8 Ekim'de taziye merasiminin olduğu binaya düzenlenen hava saldırısında 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 500'den fazla kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon yetkilileri ile ABD'li uzmanların oluşturduğu soruşturma komisyonu, binanın Yemen Genelkurmay Başkanlığı tarafından koalisyon merkezine verilen hatalı koordinatlar nedeniyle yanlışlıkla vurulduğu sonucuna ulaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :