Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Beyda kentinde HDG ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih arasındaki çatışmalarda ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'in El-Beyda kentinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Masur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmada ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü, en az 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG Beyda Enformasyon Merkezi Müdürü Mustafa el-Beydani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG ile Husiler ve devrik lider Salih yanlıları arasında kentin batısındaki Ez-Zahir ilçesinde şiddetli çatışmalar olduğunu söyledi.

Çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarından en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralananları olduğunu aktaran Beydani, HDG'den de 5 kişinin öldüğünü, 13 kişinin yaralandığını belirtti.

Çatışmaların, Husilerin stratejik Kesad Dağı'nı kontrol altına almak için sabah düzenlediği saldırının ardından çıktığını kaydeden Beydani, saldırının püskürtüldüğünü ve saldırganların dağ çevresine çekilmek zorunda kaldığını ifade etti.

Büyük çoğunluğu Husilerin kontrolündeki Beyda kentinde son dönemde HDG'nin askeri operasyonlarının artışa geçtiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :