Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:- "İranlıların Yemen'i yönetmesi, sömürge altına alması mümkün değil"

MARİB (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, "Yemenliler tek başına kalsa bile, ellerindeki en basit silahlarla savaşsalar dahi İranlıların Yemen'i yönetmesi, sömürge altına alması mümkün değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Hadi, Marib kentini ziyareti sırasında valilik binasında yaptığı açıklamada, "Yemenliler tek başına kalsa bile, ellerindeki en basit silahlarla savaşsalar dahi İranlıların Yemen'i yönetmesi, sömürge altına alması mümkün değil." diye konuştu.

Hadi, "Aden'in kurtuluşunu kutladığımız gibi yakında başkent Sana'nın ve diğer kentlerin kurtuluşunu da kutlayacağız. Yemenlilerin, adalet ve eşitliğin hakim olduğu 'Federal Yemen' hayallerinden vazgeçmeyeceğiz. Marib de bunlardan mahrum kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in Kuveyt'teki müzakerelerde sunduğu ulusal birlik hükümetinin kurulmasını içeren yol haritasının kabul edilmesi için bazı kesimlerce Yemen makamlarına baskı yapıldığını belirten Hadi, yol haritasının dayatılması halinde müzakerelerden çekilme tehdidinde bulundu.

Hadi, BM'ye seslenerek, "Eğer, yönetim koltuğuna Fars İmparatorluğu'nu kurmaya çalışan İran'ın temsilcisi olan Husiler ile gelmeyi düşünüyorsanız, biz İran'ın temsilcisi olan Husilerin 26 milyon Yemenli üzerinde hakimiyet kurmasına, Yemen'in Fars devletinin bir parçasına dönüşmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan gelen Cumhurbaşkanı Hadi ve yardımcısı Ali Muhsin el-Ahmar, bugün süpriz bir şekilde geçtiğimiz aylarda büyük bir kısmı Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının elinden kurtarılan petrol kenti Marib'i ziyaret etmişti.

Hadi'nin, ziyaretin süresine ilişkin bilgi verilmedi.

Başkent Sana'nın doğu kesiminde yer alan Marib, petrol ve gaz yatakları barındırmasından dolayı önemli bir konuma sahip bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler