Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Husiler ile devrik lider Salih yanlıları, ülkenin güneyindeki Taiz'de hükümet birliklerine ait bazı askeri mevzileri ele geçirdi

TAİZ (AA) - Yemen'de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, Taiz kentinde hükümet birliklerine ait bazı askeri mevzileri ele geçirdiği bildirildi.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) üyesi Hamdi el-Ubeysi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husiler ile Salih yanlılarının, Taiz'in Hayfan ilçesinde hükümete bağlı ordu birliklerine ait mevzilere saldırı düzenlediği ve taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

Husilerin, Hayfan'da orduya ait en önemli askeri merkezlerden Zabi ile bir köy ve bölgeyi çevreleyen tepeleri ele geçirdiğini aktaran Ubeysi, katyuşa füzeleri ve ağır topçu atışlarıyla düzenlenen saldırılar nedeniyle ordu birliklerinin bölgeden çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

Yüksek bölgelerde konuşlanmış keskin nişancıların atışları ve bölgedeki çatışmalar sonucu HDG mensubu iki kişinin yaşamını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığını dile getiren Ubeysi, "Husi miltanlar, bölgeyi Aden kentine bağlayan ve Hayfan ilçesinin ikmal hattı addedilen ana yola bakan El-Minzara askeri bölgesine doğru ilerliyor." dedi.

Ubeysi ayrıca Husilerin Hayfan yakınlarındaki El-Kubeyta ilçesini de ele geçirdiğine ve hükümetin ülkedeki en büyük askeri üslerinden biri olarak kabul edilen Aned'e yaklaştığına dikkati çekti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre ise Taiz'in Er-Rahide ilçesinde Husilerin açtığı ateş sonucu bir sivil hayatını kaybederken, hastane kaynakları da Taiz'in farklı bölgelerinde Husilerin düzenlediği bombalı saldırılarda, 6'sı sivil, 12'si direniş güçlerinden 18 kişinin yaralandığını kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Yaklaşık 21 milyon Yemenlinin insani yardıma ihtiyacı olduğu ifade ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler